BAC 2012- Sesiunea a doua: 54.000 de candidaţi susţin astăzi proba scrisă la română

BAC sesiunea a doua 2012. Aproape 100.000 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta, potrivit Ministerul Educaţiei.
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 06:09
BAC 2012- Sesiunea a doua: 54.000 de candidaţi susţin astăzi proba scrisă la română

După proba orală la limba română, 11.000 de candidaţi au fost catalogaţi drept „utilizatori experimentaţi”. Alţi 4.745 de candidaţi au fost catalogaţi drept „avansaţi”, iar 4.423, „utilizatori medii”. De luni, 27 august, elevii de clasa a XII-a vor susţine probele scrise de la bacalaureat.

Prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă, cea de limba şi literatura română, se va desfăşura luni, 27 august. Pentru susţinerea acesteia s-au înscris 53.857 de absolvenţi de liceu, precizează Ministerul Educaţiei.

Marţi, 28 august, este programată proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august, scrie RTV.

Examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie continuă, luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată, marţi, de proba la limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – va avea loc vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 – 20.00). Acestea vor fi soluţionate în 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Extragerea variantei de subiecte pentru proba scrisă la limba şi literatura română va avea loc luni dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.

Conform datelor comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română s-au înscris 13.898 de elevi, dintre care 2.603 (15,30%) nu s-au prezentat. Din totalul celor 11.171 de candidaţi evaluaţi, 4.423 (31,82%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 4.745 (34,14%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 2.603 (18,73%) pe cel de utilizator experimentat.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă s-au înscris 504 elevi, dintre care 482 pentru susţinerea testului la limba maghiară, 16 la limba germană, trei la limba ucraineană, doi la limba turcă şi unul la limba sârbă. Dintre aceştia au fost evaluaţi 438, iar potrivit rezultatelor, 50 (9,92%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 176 (34,92%) au obţinut certificatul de utilizator avansat şi 212 (42,06%) au intrat în posesia certificatului de utilizator experimentat. La această probă nu s-au prezentat 66 de candidaţi (13,10%).

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...