Bach, Holcim România: Aş fi bucuros să încheiem 2012 cu aceeaşi cifră de afaceri ca anul trecut

Afacerile Holcim România au urcat cu 13% anul trecut, la 222 milioane euro, după doi ani de scădere, iar în acest an ar putea creşte cu 2-3%, în cel mai bun caz, a declarat, marţi, Daniel Bach, directorul general al producătorului de materiale de construcţii.
Economica.net - mar, 03 iul. 2012, 13:21
Bach, Holcim România: Aş fi bucuros să încheiem 2012 cu aceeaşi cifră de afaceri ca anul trecut

„Aş fi bucuros să terminăm acest an cu aceeaşi cifră de afaceri ca în 2011”, a declarat Bach marţi, la o întâlnire cu presa, răspunzând unei întrebări.

Afacerile companiei controlate de grupul elveţian Holcim au scăzut în intervalul 2008-2010 de la 372 miliaone euro la 196 milioane euro.

Bach a arătat că în cel mai bun caz rulajul ar putea avansa cu 2-3%. Întrebat despre cel mai rău scenariu luat în calcul, Bach a răspuns că „nimeni nu ştie, în această perioadă”.

„Sperăm că Guvernul se va focusa pe sectorul infrastructurii, iar proiectele mari, deja începute, vor continua. Fundamentele macroeconomice sunt bune, dar depind de evoluţia de la nivel european”, a spus şeful Holcim România.

Referindu-se la evoluţia pieţei cimentului, principalul produs al companiei, el a afirmat că se aşteaptă în acest an la o stagnare a vânzărilor, în volum.

În primul trimestru volumul vânzărilor de ciment şi clincher au scăzut cu 6,7%, iar preţurile s-au diminuat cu 1,6%.

În prezent, livrările de ciment sunt susţinute în principal de lucrările de infrastructură şi cele pe segmentul comercial, ambele cu ponderi de 40%, diferenţa de 20% fiind generată de sectorul rezidenţial.

Bach a arătat că nu se aşteaptă la o revenire a celui de-al treilea segment în următorii doi ani, dar lucrările de infrastructură au un potenţial important.

„Avem nevoie de infrastructură. Investitorii găsesc aici forţă de muncă calificată, educată şi sensibilă, dar dacă vor să deruleze activităţi de import lipsa infrastructurii este o problemă. Îmbunătăţirea infrastructurii va aduce beneficii pentru toate sectoarele, nu doar pentru noi, cimentiştii”, a spus el.

Bach a arătat că investiţia într-o nouă fabrică în România, proiect vizat de grup înainte de venirea crizei, nu va începe în următoriii cinci ani.

Holcim România va derula investiţii de 25 milioane euro în acest an, fonduri direcţionate în principal către un proiect de recuperare a energiei termice reziduale la fabrica din Aleşd.

Compania deţine două fabrici de ciment, la Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Holcim România are circa 1.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...