Şoferul care a provocat accidentul de pe Calea Floreasca, arogant în faţa magistraţilor

Andrei Andronie, fiul fostului şef de la BCR, care a provocat un accident mortal pe Calea Floreasca din Capitală, i-a surprins pe magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1. Andrei Andronie a spus în instanţă că ar trebui să fie cercetat în libertate întrucât nu avea o viteză chiar atât de mare: "Doar nu am circulat cu o viteză de 300 de kilometri la oră".
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 08:04

I-a sfidat pe oamenii legii, a condus periculos, iar lăsat în libertate ar putea influenţa martorii. Asta spun magistraţii despre autorul teribilului accident petrecut sâmbătă pe Calea Floreasca din Capitală. În motivarea deciziei de arestare preventivă se arată că Traian Andrei Andronie a provocat tragedia deoarece conducea cu viteză excesivă, aproape 200 de kilometri la oră.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a considerat că Andrei Andronie ar putea să se sustragă de la urmărirea penală, după ce acesta le-a declarat că nu îl interesează urmările faptelor sale şi că vrea sa plece din ţară, fiind student în Olanda.

„Surprinzătoare, prin prisma vârstei, este atitudinea după producerea accidentului de circulaţie care, în ciuda urmărilor produse, şi-a manifestat dispreţul atât faţă de aplicarea normelor legale, cât şi a consecinţelor pe care le-ar putea suferi”, se arată în motivare.

Tânărul a refuzat să se supună controlului cu etilotestul, iar ajuns la INML nu a dorit să dea probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În motivarea sa, judecătorul s-a declarat surprins de atitudinea lui Andronie, care „s-a urcat la volan, deşi ştia că a consumat băuturi alcoolice, ba mai mult a acceptat să urce în maşina condusă în atare condiţii şi prietenii de o viaţă, punând în primejdie şi sănătatea acestora (…) Totodată, este surprinzătoare atitudinea inculpatului care, deşi somat să oprească a manifestat curajul de a fi urmărit de organele de poliţie, bazându-se probabil pe calităţile tehnice ale autoturismului său”.

Fiul fostului preşedinte executiv al BCR, Jean Andronie, a provocat sâmbătă unul dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute în Bucureşti în ultimii doi ani. Băiatul în vârstă de doar 20 de ani a ucis două persoane, un taximetrist şi clienta acestuia.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...