Balonul de Aur va fi decernat luni. Finalişti Ronaldo, Messi şi Ribery. Mandela şi Eusebio vor fi omagiaţi

Trofeul Balonul de Aur, pentru care finalişti sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen), va fi decernat luni seară, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.
Economica.net - Dum, 12 ian. 2014, 14:14
Balonul de Aur va fi decernat luni. Finalişti Ronaldo, Messi şi Ribery. Mandela şi Eusebio vor fi omagiaţi

Cristiano Ronaldo, finalist pentru a şasea oară în ultimii şapte ani, consideră că merită să câştige trofeul: „Dacă merit să câştig? Poate că da, la fel ca anul trecut sau în urmă cu doi ani. Cred că merit Balonul de Aur în fiecare an”.

Fostul lider sud-african Nelson Mandela şi legendarul internaţional portughez Eusebio vor fi omagiaţi în cadrul galei de decernare a Balonului de Aur, luni seară, la Zurich, a declarat la postul France Bleu secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, informează AFP.

Pentru Lionel Messi, un eventual succes luni ar reprezenta al cincilea său trofeu Balonul de Aur consecutiv. „Este o plăcere să mă număr printre finalişti şi sunt foarte mândru. În opinia mea trofeele de echipă sunt cele care contează cel mai mult, dar este plăcut să fii apreciat. Şi dacă nu voi câştiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie”, a afirmat Messi, conform fifa.com.

Franck Ribery, finalist pentru prima dată, a spus că indiferent dacă va obţine sau nu trofeul el este fericit că se află printre nominalizaţi. „Sunt bucuros că sunt printre finalişti, alături de Cristiano Ronaldo şi Messi”.

FIFA va decerna luni şi trofeul pentru jucătoarea anului, antrenorul anului – la fotbal masculin şi fotbal feminin, premiul preşedintelui FIFA, premiul pentru fair play şi premiul Puskas. De asemenea, va fi anunţată World XI 2013, echipa ideală a anului.

Pentru jucătoarea anului, finalistele sunt Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern Munchen, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund).

În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizaţi sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia).

Pentru Premiul Puskas, care se acordă celui mai frumos gol al anului, finaliştii sunt suedezul Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain), sârbul Nemanja Matici (Benfica Lisabona) şi brazilianul Neymar (FC Barcelona). Zlatan Ibrahimovici a fost nominalizat pentru un gol marcat la 13 noiembrie 2012, la un meci amical Suedia – Anglia. Matici se află pe listă pentru o reuşită din 13 ianuarie 2013, de la partida Benfica Lisabona – FC Porto, din campionatul Portugaliei, iar Neymar a ajuns finalist datorită unui gol înscris pentru Brazilia, în data de 15 iunie 2013, la un meci cu Japonia, din Cupa Confederaţiilor.

La evenimentul de luni vor fi prezente numeroase personalităţi, între care şi legende ale fotbalului brazilian, care au obţinut cele cinci titluri mondiale ale Braziliei: Pele (1958, 1962, 1970), Amarildo (1962), Carlos Alberto (1970), Bebeto (1994), Cafu (1994, 2002), Ronaldo (1994, 2002).

Ceremonia va fi prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...