1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Banca centrală a Germaniei a redus prognoza de creştere economică pentru 2013 şi 2014

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a redus prognoza de creştere economică pentru acest an şi pentru anul viitor, însă a afişat încredere că recesiunea din zona euro a luat sfârşit, transmite Bloomberg.

07 iun, 2013 | Mediafax

Instituţia de la Frankfurt a coborât prognoza de creştere economică a Germaniei pentru acest an de la 0,4% la 0,3%.

Pentru anul viitor, estimarea a fost redusă de la 1,9% la 1,5%.

"Multe vor depinde de stabilizarea situaţiei din ţările de criză din zona euro şi de progresul care va fi înregistrat acolo de forţele de expansiune. O revenire susţinută în economia globală este la fel de importantă ca precondiţie pentru scenariul de creştere pe care l-am asumat", a declarat într-un comunicat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Ecconomia germană a crescut cu 0,1% în primele trei luni ale acestui an.

Încrederea din mediul de afaceri german a crescut în luna mai pentru prima dată din februarie, iar consumul intern este susţinut de situaţia bună de pe piaţa muncii, pe fondul dobânzilor reduse.

Banca Centrală Europeană a menţinut în şedinţa încheiată joi dobânda de politică monetară la minimul istoric de 0,5%, anticipând creştere economică în zona euro în a doua parte a acestui an.

Bundesbank consideră că economia zonei euro a depăşit cea mai dificilă perioadă, însă este nevoie de continuarea refomelor structurale pentru a înlătura obstacolele din calea unei reveniri rapide.

Banca centrală a Germaniei anticipează că economia germană va fi sprijinită cel târziu în 2014 de o creştere a cererii din zona euro.

Prognoza de inflaţie a fost revizuită în sens pozitiv, de la 1,5% la 1,6% pentru acest an, şi în sens negativ pentru 2014, de la 1,6% la 1,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO