Banca Centrală a Indiei va lansa o criptomonedă

Ministrul indian de Finanţe, Nirmala Sitharaman, a anunţat marţi că banca centrală va introduce în următorul an financiar o monedă digitală care va utiliza blockchain şi alte tehnologii, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 01 feb. 2022, 12:57
Banca Centrală a Indiei va lansa o criptomonedă

„Introducerea unei monede digitale bancare centrale (CBDC) va sprijini economia digitală, va duce un sistem de management valutar mai eficient şi mai ieftin”, a declarat Sitharaman la prezentarea bugetului Indiei.

Banca Centrală a Indiei şi-a exprimat „îndoieli serioase” privind criptomonedele private, avertizând că ar putea provoca instabilitate financiară, scrie Agerpres.

De asemenea, Guvernul indian a decis să taxeze cu 30% veniturile provenite din active digitale, dar pierderile din vânzarea activelor digitale nu pot fi compensate cu alte venituri, a informat Sitharaman.

Conform estimărilor, există în India 15 – 20 milioane de investitori cripto, deţinere totale de active cripto fiind de aproximativ 400 miliarde rupii (5,37 miliarde de dolari). Nu există date oficiale disponibile privind piaţa cripto din India.

În ultimele luni autorităţile de la New Delhi şi-au exprimat preocuparea pentru introducerea unor reglementări mai dure privind monedele digitale.

Cele mai mari bănci centrale din lume, inclusiv Banca Centrală Europeană, analizează modul în care propriile lor monede digitale pot juca un rol în simplificarea plăţilor interne şi externe.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le deţin să facă plăţi prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC), care încă trec prin băncile comerciale, vor reprezenta o garanţie din partea băncii centrale, oferind siguranţă utlizatorilor deoarece nu vor fi afectate de situaţia financiară a băncilor sau a furnizorilor de servicii de plăţi.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...