1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Banca Internațională de Investiții, finanțare de 50 mil. euro pentru Schaeffler AG, companie prezentă și în România

Banca Internațională de Investiții va participa cu 50 de milioane de euro în cadrul unei finanțări în tranșe pe durata a 10 ani a companiei de automotive Schaeffler AG, prezentă în România, în urma unei emiteri unor credite la bilete la ordin (SSD).

13 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Astfel se va contribui, în mod direct, la dezvoltarea durabilă a industriei automotive. Acest domeniu este de importanță strategică pentru mulți dintre acționarii europeni ai IIB deoarece generează un volum semnificativ de export, locuri de muncă și contribuie la produsul intern brut.  Suma aferentă tranșei asigurate de Banca Internațională de Investiții va fi folosită pentru susținerea proiectelor de investiții, cercetare și dezvoltare și/sau a unor proiecte ”verzi” în anumite țări membre IIB, incusiv în România.

Fondată în anul 1946, Schaeffler AG este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale și automotive, specializat în producția de componente și sisteme de înaltă precizie în aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți pentru un număr mare de aplicații industriale în industriile de inginerie, cea auto și cea aerospațială. Având în vedere capabilitățile sale tehnologice de vârf, prezența globală și istoricul în ceea ce privește realizarea unor proiecte complexe, Schaeffler AG și-a consolidat poziția de furnizor de nivel 1 cu importanță strategică pentru majoritatea producătorilor de echipamente originale (OEM), având peste 84.000 de angajați și 170 de unități de producție în întreaga lume.

În prezent, compania operează în 13 locații din 5 state membre IIB și anume Ungaria, Slovacia, România, Rusia și Republica Cehă.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) adoptate de către Națiunile Unite sunt folosite de către companie drept direcții de sustenabilitate. Compania desfășoară cercetare și dezvoltare la nivel înalt în cadrul producției și distribuției de produse pentru vehicule electrice, cu emisii zero, sisteme avansate de stocare de energie și sisteme de generare a energiei regenerabile. Schaeffler AG dezvoltă și implementează de asemenea abordări de prezervare a resurselor naturale, de reducere și reciclare a deșeurilor, de creștere a eficienței energetice în cadrul proceselor de producție.

 “Acest proiect de finanțare este de maximă importanță pentru IIB din moment ce implementarea sa nu doar adaugă încă un ‘acord exemplar de dezvoltare’ portofoliului nostru de împrumuturi, dar și demonstrează maturitatea Băncii și creșterea abilității de execuție a unor investiții la scară largă.” a spus Georgy Potapov, Vicepreședinte în cadrul board-ului IIB, responsabil de Împrumuturi și Investiții. “Tranzacția va contribui la expansiunea ”tehnologiilor verzi”, va crea condiții  pentru păstrarea angajaților și creșterea echipei, precum și dezvoltarea exporturilor de înaltă tehnologie dinspre țările noastre membre către alte țări. Toți acești factori au o importanță mărită în contextul actual impredictibil al pieței și de vulnerabilitate economică, când acționarii noștri au nevoie de suport real."

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO