1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Banca Mondială: Exploatările forestiere ilegale fac profituri de peste 10 mld. dolari anual

Defrişările ilegale pe plan mondial generează profituri de ordinul a 10-15 miliarde de dolari anual (între 7,5 şi 11 miliarde de lire sterline) , se menţionează într-o nouă analiză a Băncii Mondiale pe acest subiect, după cum transmite miercuri BBC News.

21 mar, 2012 | Agerpres

Într-un raport intitulat 'Justiţie pentru pădure', Banca Mondială semnalează faptul că majoritatea exploatărilor forestiere ilegale este gestionată de crima organizată şi că o parte substanţială din acest profit merge spre oficialii corupţi, scrie Agerpres.

Printre ţările cele mai afectate de defrişările ilegale forestiere figurează Indonezia, Madagascar, precum şi mai multe state din vestul Africii.

'Noi trebuie să luptăm cu crima organizată, împotriva exploatărilor forestiere ilegale, aşa cum ne-am lupta împotriva infractorilor care vând droguri sau se ocupă de extorcări', consideră Jean Pesme, manager la Banca Mondială pentru integritatea pieţei. El recomandă ca donatorii să finanţeze programe care să consolideze capacitatea forţelor de aplicare a legii în combaterea comerţului ilegal de lemn.

Experţii BM au calculat că suprafaţa de pădure defrişată ilegal într-o secundă echivalează cu mărimea unui teren de fotbal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO