Banca Mondială vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina, prin divizia de investiţii IFC

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se aşteaptă ca în următoarele 18 luni să finanţeze proiecte din Ucraina cu 1,9 miliarde de dolari, a declarat luni pentru Reuters un oficial din cadrul acestei organizaţii.
AGERPRES - lun, 22 apr. 2024, 12:54
Banca Mondială vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina, prin divizia de investiţii IFC

Peste jumătate din această sumă ar urma să fie acoperită din conturile proprii ale IFC, iar restul ar urma să vină de la parteneri, precum guvernele occidentale şi Comisia Europeană, a declarat directorul regional pentru Ucraina de la IFC, Lisa Kaestner. Aceasta a adăugat că o parte din fonduri vor fi sub formă de granturi, dar vor fi oferiţi bani şi sub formă de garanţii, ceea ce permite IFC să îşi modifice zona de investiţii, scrie Agerpres.

„Ne va permite să începem să ne uităm la investiţii care sunt pe termen mai lung şi mai concentrate pe cheltuielile de capital, deci cu riscuri mai mari, pentru că acestea sunt active care, din păcate, ar putea fi prejudiciate pe măsură ce conflictul continuă”, a spus Kaestner, într-un interviu acordat pe marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care au loc zilele acestea la Washington.

Următoarea rundă de proiecte care vor beneficia de finanţare de la IFC ar urma să includă şi proiecte precum transport fluvial pe Dunăre sau producţia de electricitate din surse fotovoltaice şi eoliene.

De la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, în luna februarie 2022, IFC a finanţat proiecte în această ţară cu 1,1 miliarde de dolari.

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări şi în anul fiscal 2023 a angajat suma record de 43,7 miliarde de dolari în favoarea companiilor private şi a instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă cu 33 de ani, a ajuns la afaceri de 35 de milioane de euro după investiții......
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic al infrastructurii energetice National Grid a anunţat joi că intenţionează să vândă terminalul ...