Banca Românească finanțează CHRISTIAN’ 76 TOUR cu 3 milioane de euro, cu garanție EximBank

Banca Românească a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanți tour operatori din România,  o finanțare în valoare de trei milioane de euro.  Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 70% din finanțare.
Gabriela Ţinteanu - mar, 17 mai 2022, 17:13
Banca Românească finanțează CHRISTIAN’ 76 TOUR cu 3 milioane de euro,  cu garanție EximBank

Contextul economic generat de pandemie – care a afectat semnificativ domeniul turismului – a reprezentat principala provocare a tour operatorului român pentru depășirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări. Ca urmare a acestor măsuri, CHRISTIAN’ 76 TOUR estimează pentru acest an o creștere a afacerilor la nivelul din 2019.

”Acest pachet de finanțare ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi folosit pentru desfășurarea activității noastre în conditii optime. După un an 2020 extrem de greu şi provocator din toate punctele de vedere pentru turism, suntem încrezători că prin optimizările şi deciziile de îmbunătăţire luate în această perioadă pandemică, putem să sporim rata de profit, astfel încât să investim cu mai mare încredere în noi proiecte, în special pe zona de digi­talizare a experienţei utiliz­atorului final”, a spus Cristian Pandel, președinte Consiliului de Administrație al CHRISTIAN’ 76 TOUR.

Din 1997 până în prezent, CHRISTIAN TOUR a devenit cel mai mare tour operator de vacanțe charter din România. A acumulat know-how și experiență, ajungând în topuri și menținându-și poziția de lider în industrie. Societatea are 34 de puncte de lucru și are încheiate parteneriate cu peste 1.200 de agenții de turism din toată țara. În anul 2020, compania a înregistrat vânzări în scădere de 134 de milioane de lei și un profit de 1,8 milioane de lei. În anul 2021 vânzările au crescut până la nivelul de 310 milioane de lei și un profit preconizat de 7,9 milioane de lei. Pentru anul 2022, liderul de piață din turism se așteaptă la o revenire puternică în industria vacanțelor și țintește o cifră de vânzări similară cu cea dinainte de pandemie, de peste 500 de milioane de lei.

“Anul acesta împlinim 25 de ani de activitate și focusul nostru este să investim și mai mult în procesele interne prin care să punem accent pe calitate și satisfacția clienților care ne-au ajutat să ajungem lideri de piață. Preconizăm o cerere masivă pentru vacanțe în 2022 și ne așteptăm ca peste 200.000 de clienți să călătorească anul acesta alături de CHRISTIAN TOUR, touroperatorul cu capital 100% românesc”, a adăugat  Cristian Pandel, fondatorul companiei.

CHRISTIAN TOUR este membru fondator al Memento Group of Companies, cel mai mare grup turistic prezent pe piața din România încă din anul 1997, care și-a diversificat constant portofoliul de servicii și a construit o rețea de parteneri nu doar în Europa începând cu România, Republica Moldova, Serbia, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, dar și în Egipt, Tunisia, Emiratele Arabe Unite.

Din grupul de firme fac parte companii legate de activitatea de turism: Anima Wings – companie aeriană, Memento Bus – transport rutier de persoane, TUI Travel Center – rețea de agenții de turism, reprezentantul exclusiv pentru Romania al liderului mondial de turism – TUI Germania.

„Toate serviciile integrate, fără intermediari și fără comisioane în plus, fac din CHRISTIAN TOUR  cel mai mare tour operator din România, care poate astfel să ofere pieței românești cele mai bune și competitive servicii”, a punctat oficialul CRISTIAN’76 TOUR.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...