1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Banca rusă VTB vrea să apeleze la instanţă pentru rezolvarea problemei datoriilor Mechel

Al doilea mare grup bancar rus, VTB, a anunţat, vineri, că singurul mod de rezolvare a problemei datoriilor Mechel este acela de a apela la tribunal, a declarat, pentru agenţia RIA Novosti, şeful băncii de stat, Andrei Kostin, transmite Reuters.

19 sep, 2014 | Agerpres

Problemele financiare ale companiei ruse au apărut după extinderea Mechel, iar criza financiară din 2008 a provocat scăderea preţului la oţel şi cărbune. Oficialii de la Moscova încearcă de câteva luni să ajute Mechel, o companie cu datorii de 8,6 miliarde de dolari şi 70.000 de angajaţi, şi au propus câteva modalităţi, inclusiv schimbarea acţionariatului.

O altă agenţie rusă de ştiri, Interfax, a anunţat că Andrei Kostin a afirmat că banca încă doreşte ca datoriile Mechel să fie convertite în acţiuni, însă, până acum, grupul rus nu a sprijinit acest plan. În prezent, Mechel este controlată de miliardar rus Igor Zyuzin, iar principalii săi creditori sunt băncile ruse de stat Sberbank, VTB şi Gazprombank.

Mechel ia în considerare vânzarea activelor sale de bază în următorii doi sau trei ani şi speră să obţină 2 - 3 miliarde de dolari, a afirmat directorul general al companiei ruse, Oleg Korzhov, într-un interviu acordat săptămâna trecută publicaţiei ruse 'Vedomosti'.

Scenariul pesimist al Mechel sugerează că din vânzarea acestor active ar putea fi obţinute 2 - 3 miliarde de dolari care, împreună cu potenţiala vânzare a minei de cărbuni Elga din Rusia şi îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa mondială, ar putea permite companiei să achite 4 - 5 miliarde de dolari din datoria sa.

În România, Mechel a decis în martie să-şi vândă cele cinci unităţi de producţie pentru 52 de euro către Nikarom, care a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Societatea Invest Nikarom este controlată de Victor Ciumakov şi Svetlana Ciumakova, părinţii Olgăi Ciumakova, şefa reprezentanţei Mechel la Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO