Banca Transilvania a angajat cei mai mulţi oameni dintre băncile din România în 2022 – analiză

Banca Transilvania şi-a sporit cel mai mult numărul mediu de angajaţi şi a avut cei mai mulţi salariaţi în 2022 dintre băncile din ţara noastră, arată o analiză Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi de la băncile Exim Banca Românească şi Vista Bank. Banca Transilvania a avut peste 8.800 de salariaţi în cursul anului 2022, în plus cu 537 de oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, reiese din analiza Economica.net.
Cristina Şomănescu - lun, 14 aug. 2023, 22:20
Banca Transilvania a angajat cei mai mulţi oameni dintre băncile din România în 2022 - analiză

Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale şi BCR sunt băncile la care au lucrat cei mai mulţi oameni în anul 2022, în succesiunea antemenţionată, arată o analiză Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

BCR surclasează CEC Bank şi devine a treia cea mai mare bancă în funcţie de numărul mediu de salariaţi în anul 2022, arată analizele anuale realizate de Economica.net despre acest subiect.
BCR şi-a sporit numărul mediu de salariaţi cu 148 de oameni în anul 2022, după ce în anul 2021 şi-a restrâns numărul mediu de angajaţi cu 247 de oameni faţă de valoarea indicatorului din anul 2020, reiese din datele obţinute de Economica.net de la ONRC.

Patru dintre cele 10 bănci la care au lucrat cei mai mulţi români în anul 2022 şi-au restrâns efectivele de salariaţi în cursul anului trecut, după cum puteţi vedea în tabelul de mai jos.

BRD Groupe Societe Generale şi-a restrâns numărul mediu de angajaţi cu 315 oameni în cursul anului 2022, după ce în anul 2021 şi-a diminuat efectiv de salariaţi cu 350 de oameni, conform datelor primite de Economica.net de la ONRC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banca Transilvania şi-a sporit cel mai mult numărul mediu de angajaţi în anul 2022 faţă de valoarea indicatorului din anul 2021, arată analiza Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la ONRC.

Precizări

Economica.net nu a inclus în clasamentul băncilor care au angajat cei mai mulţi oameni în 2022 Exim Banca Românească şi Vista Bank. Datele obţinute de Economica.net de la ONRC arată că Exim Banca Românească şi-a sporit numărul mediu de salariaţi cu 895 de oameni faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, în vreme ce Vista Bank şi-a sporit numărul mediu de salariaţi cu 174 de oameni în anul 2022 faţă de valoarea indicatorului din anul 2021.
Oficialii ambelor bănci au explicat pentru Economica.net că majoritatea angajaţilor care figurează în plus pe statele de plată în anul 2022 faţă de nivelul anului 2021 sunt salariaţi preluaţi de la entităţile cu care băncile au fuzionat. Pentru limpiditate, majoritatea salariaţilor care apar în plus pe statele de plată ale Exim Banca Românească provin de la Banca Românească pe care a absorbit-o.
Cei mai mulţi angajaţi care apar în plus pe statele de plată ale Vista Bank provin de la Credit Agricole Bank Romania, cu care Vista care a fuzionat prin absorbţie.

Cazul Exim Banca Românească

Exim Banca Românească a lucrat cu un număr mediu de 1.319 salariaţi în anul 2022, cu 895 de oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, arată datele comunicate pentru Economica.net de ONRC.
Amintim că la sfârşitul anului 2022 s-a finalizat fuziunea dintre EximBank şi Banca Românească, iar Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor EximBank a aprobat schimbarea denumirii băncii în Exim Banca Românească, începând cu 10 mai 2023, marcând astfel extinderea adresabilităţii băncii şi către persoanele fizice.

Economica.net a întrebat Exim Banca Românească câţi dintre angajaţii societăţii absorbite Banca Românească a preluat ca urmare a fuziunii.

“În contextul în care în luna ianuarie 2020 EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești – moment ce a marcat integrarea acesteia în grupul EximBank – la data de 31 decembrie 2022 au fost preluați, de către EximBank, 860 de salariaţi din Banca Românească, astfel încât, după fuziune, numărul angajaților a ajuns la 1.317 persoane. Facem și precizarea, că pe parcursul anului 2022, EximBank a angajat aproximativ 70 de persoane, decizia fiind motivată de implementarea strategiei de afaceri curente”, au spus pentru Economica.net oficialii Exim Banca Românească.

Cazul Vista Bank

Întâi, contextul:

Amintim că în 2022 s-a derulat procesul de fuziune prin absorbţie între Vista Bank (România), în calitate de societatea absorbantă, şi Credit Agricole Bank România, în calitate de societate absorbită. Ca urmare a fuziunii, Vista Bank (România) a dobândit tot patrimoniul societăţii absorbite, Credit Agricole Bank România (CABR) fiind dizolvată, fără să intre în lichidare.

“Fuziunea este continuarea și consecinţa firească a procesului de achiziţie de către Vista a participaţiei majoritare în CABR, respectiv 99,94% din acţiunile CABR, proces iniţiat prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni din 4 ianuarie 2021 între Vista, pe de o parte, şi foştii acţionari ai CABR pe de altă parte”, scrie în proiectul de fuziune, consultat de Economica.net.

Datele primite de Economica.net de la ONRC arată că Vista Bank a avut un număr mediu de 447 de salariaţi în 2022, în creştere cu 174 de oameni pe statele de plată faţă de valoarea indicatorului din 2021.

Economica.net a întrebat oficialii Vista Bank câţi dintre cei 174 de salariaţi – valoare cu care a crescut numărul mediu de angajaţi ai băncii în 2022 faţă de nivelul din anul 2021 – provin din rândul angajaţilor preluaţi de la Credit Agricole Bank Romania.

„Valoarea cu care a crescut numărul mediu de angajaţi Vista Bank în 2022 față de 2021 se datorează predominant angajaților preluați de la Crédit Agricole Bank România, în timp ce fluctuaţia naturală de personal din Vista Bank a avut o influență redusă. Aceasta, în contextul în care ne-am dorit integrarea în echipa Vista Bank a cât mai multor colegi din Crédit Agricole Bank România (93% ) și, prin urmare, angajările noi au fost limitate la cele absolut necesare”, au spus oficialii Vista Bank pentru Economica.net.

Aceştia au refuzat să ne spună numărul exact al angajaţilor Credit Agricole Bank Romania (CABR) pe care Vista Bank i-a preluat în urma fuziunii. Oficialii Vista Bank ne-au transmis însă că 93% dintre salariaţii Credit Agricole Bank Romania au fost preluaţi de Vista Bank în urma fuziunii dintre cele două entităţi, în anul 2022.

“Vista Bank a preluat aproape toți (93%) angajații Crédit Agricole Bank România la momentul fuziunii (1 octombrie 2022)”, au comunicat pentru Economica.net oficialii băncii.

Economica.net a realizat acest material analizând valoarea indicatorului „numărul mediu anual de salariaţi”, cel mai relevant indicator care descrie situaţia efectivelor de angajaţi dintr-o organizaţie, comunicat de bănci în situaţiile financiare anuale transmise la Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile favorabile de vânt, capacitatea totală instalată fiind de 80 MW,......
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate ...