Banca Transilvania a atras 10,47 mil.euro în prima etapă a ofertei de vânzare de obligaţiuni

Banca Transilvania a atras 10,47 milioane euro în prima etapă a ofertei de vânzare de obligaţiuni convertibile în acţiuni şi cu scadenţă la şapte ani, o treime din suma pe care vrea să o împrumute prin această operaţiune.
Economica.net - joi, 09 mai 2013, 08:24
Banca Transilvania a atras 10,47 mil.euro în prima etapă a ofertei de vânzare de obligaţiuni

În prima etapă, derulată în perioada 9 aprilie – 8 mai, obligaţiunile au fost oferite spre subscriere acţionarilor, iar aceştia au cumpărat titluri de 10,4 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Banca Transilvania către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile rămase la finalul acestei etape, în valoare de 19,53 milioane euro, vor fi scoase la vânzare într-o nouă etapă, în intervalul 9 – 21 mai.

Pentru International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale şi acţionar al Băncii Transilvania, sunt alocate obligaţiuni de aproape 19 milioane lei, iar pentru investitori calificaţi sunt disponibile titluri de aproape 590.000 de euro.

IFC a intrat în acţionariatul Băncii Transilvania în anul 2009, când a printr-o conversie a unor obligaţiuni a ajuns să deţină 3,54% din acţiuni.

Obligaţiunile Băncii Transilvania vor avea o dobândă variabilă, de 6,25 puncte procentuale peste rata EURIBOR la şase luni, situată în prezent la 0,303%.

Anterior acestei oferte de obligaţiuni convertibile în acţiuni, cea mai recentă astfel de emisiune a Băncii Transilvania a fost în 2005, când instituţia de credit a emis obligaţiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Banca are un capital social de 1,903 miliarde lei, divizat în 1,093 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 0,39% în prima oră a şedinţei bursiere de joi, la 1,285 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 2,445 miliarde lei (564,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...