Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit de 84,4 milioane lei, în scădere cu 8%

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în primul trimestru un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,17 miliarde lei.
Economica.net - mar, 30 apr. 2013, 15:35
Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit de 84,4 milioane lei, în scădere cu 8%

În primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 91,8 milioane lei. La finalul anului trecut, banca avea active totale de 29,57 miliarde lei.

Banca a constituit în primul trimestru provizioane provizioane de 75,69 milioane de lei, în scădere cu 9,6% faţă de perioada similară din 2012.

„Rezultatele BT pe primul trimestru sunt conforme cu aşteptările noastre, fiind obţinute într-un mediu economic care continuă să fie marcat de volatilitate pe plan local şi european. Suntem concentraţi pe optimizarea modelului nostru de business, iar obiectivele noastre pe anul în curs au în vedere creşterea veniturilor şi a eficienţei, precum şi creşterea valorii şi cotei noastre de piaţă”, a declart într-un comunicat preşedintele Consiliului de Administraţie, Horia Ciorcilă.

Profitul operaţional al băncii a scăzut cu 8,4% în primele trei luni, la 176,09 milioane lei, de la 192,39 milioane lei în primul trimestru din 2012.

Creditele şi avansurile acordate clienţilor totalizau 17,65 miliarde lei la finalul lunii martie, aproape de nivelul consemnat în decembrie 2012. Aproape două treimi din credite sunt acordate companiilor, iar restul sunt împrumuturi către populaţie.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 11,92% din totalul portofoliului de împrumuturi.

În acelaş timp, depozitele de la clienţi au crescut cu 3,2%, la 23,98 miliarde lei.

La finalul lunii martie, raportul cost/venit se plasa la 50,65%. Totodată, raportul credite/depozite s-a menţinut subunitar, la valoarea de 0,72.

Solvabilitatea BT este, în continuare, la un nivel confortabil, de 12,20%, cu profitul inclus, potrivit datelor prezentate de bancă.

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,9%.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Băncii Transilvania a fost realizatăla un preţ de 1,246 lei. La această cotaţie, capitalizarea băncii este de 2,37 miliarde lei (547 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...