Banca Transilvania îşi va înlocui 13.000 de POS-uri cu unele care nu necesită contact cu cardul

Ingenico Group, lider global în sisteme de plată a anunţat că va schimba pentru Banca Transilvania 13.000 din aparatele POS din reţea actuală, cu terminale contactless, potrivit unui comunicat al companiei.
Adrian N. Ionescu - vin, 22 mai 2015, 10:04
Banca Transilvania îşi va înlocui 13.000 de POS-uri cu unele care nu necesită contact cu cardul

„Până la sfârşitul anului 2015, Banca Transilvania (TLV) va avea terminale POS de ultimă oră ale Ingenico, care vor oferii servicii noi şi o securitate sporită”, a anunţat Ingenico Group într-un raport.

Cele 13.000 de POS-uri care vor fi înlocuite reprezintă 62% din reţeaua de terminale de plată cu cardul ale băncii, după fuziunea cu Volksbank România.

Banca Transilvania (TLV) a ales Ingenico după discuţii şi teste care au început anul trecut, apreciind inclusiv serviciile Ropeco Bucureşti, care reprezintă Ingenico Group în România.

„Banca Trasnilvania este una dintre cei mai mari emitenţi de carduri din România, cu peste două milioane de unităţi. Intenţionăm să sprijinum dezvoltarea mediului de afaceri prin produse şi servicii inovative. Împreună cu Ingenico Group, implementăm cele mai bune terminale din clasa lor, care va spori mult eficienţa afacerii”, a declarat Marius Flore, manager pentru e-delivery channels la Banca Transilvania.

Alegerea Ingenico de către Banca Transilvania (TLV) „are la bază două motive principale: preţul bun oferit şi calitatea terminalelor, bazate pe tehnologii de ultimă generaţie. Referitor la valoarea contractului, suma este confidenţială”, potrivit răspunsului băncii la întrebările ECONOMICA.NET.

„România este este o piaţă strategică pentru noi şi suntem foarte bucuroşi că Banca Transilvania are încredere în  experienţa noastră. Acest contract va întări poziţia noastră pe piaţa locală şi va demonstra abilitatea noastră de a sprijini mari clienţi să-şi dezvolte soluţiile de plată”, a spus şi Luciano Cavazzana, director pentru Europa de Est şi Africa, al Ingenico Group.

Banca Transilvania este a doua ca mărime din România, cu active de 37 de miliarde de lei, după achiziţia Volksbank România şi are o reţea de 21.000 de POS-uri şi 1.000 de bancomate.

Banca a obţinut un profit net de 151 de milioane de lei în Trimestrul 1 din 2015, cu 46% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014, iar în tot anul 2014 profitul net a fost de peste 448 milioane de lei, cu 19,5% mai mare decât în 2013.

Banca Transilvania (TLV) are o valoare de piaţă (capitalizare bursieră) de peste 6,36 miliarde de lei (1,43 miliarde de euro).

Ingenico (Compagnie Industrielle et Financiere d’Inginerie) a obţinut un profit net de 172 de milioane de euro, din afaceri de peste 1,6 miliarde de euro. Este listată la Euronext (simbol ING), unde valorează peste 6,9 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori....
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire monument istoric din Brașov, spațiul este folosit ca librărie de 105 ani
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire ...
Libris, business antreprenorial controlat de familia Oniță, a redeschis, după șase de luni de lucrări de reamenajare, ...
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În următoarele luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români”
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În ...
Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei din incinta Clubului Diplomatic, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 ...
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis ...