1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Banca Transilvania lansează un card de credit împreună cu Air France KLM şi Tarom

Banca Transilvania se alătură băncilor care au lansat carduri de credit în parteneriat cu companiile aeriene şi lansează cardul BT Flying Blue împreună cu Air France / KLM şi Tarom. Şi alte bănci au carduri similare, precum UniCredit Ţriac Bank cu Lufthansa sau Bancpost cu Wizz Air.

09 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

Cardul de credit lansat de Banca Transilvania va permite membrilor programului Flying Blue al alianţei Sky Team, din care fac parte companiile aeriene Tarom, Air France / KLM să acumuleze mile pentru achiziţia de bilete de avion de fiecare dată când plătesc pentru cumpărături sau achită facturi. 

Astfel, posesorii acestor carduri vor acumula 1 milă la fiecare patru lei cheltuiţi pentru orice tip de achiziţii efectuate la comercianții din România. 

Cu cardul BT Flying Blue Classic, membrii pot plăti în maximum trei rate pentru achiziţiile produselor Air France KLM şi Tarom. Costul pentru emiterea cardului este de 50 de lei şi se percepe o taxă de administrare anuală de 50 de lei. Dobânda fixă este de 24% pe an, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 27,51% pe an, cu o perioadă de graţie de 55 de zile. 

„Cardurile care se fac între un partener bancar şi un partener non bancar sunt produsele cele mai valoros din panoplia cardurilor cobrandate. Este perla coroanei. Orice bancă din piaţă îşi doreşte să aibă acest produs cobrandat. Românii cheltuie destul de mult atunci când îşi cumpără bilete de avion. În 2014, pe cardurile visa, deţinătorii de carduri au platit 127 milioane de euro numai la companiile aeriene, pe biletele de călătorie, iar acest tip de cumpărătură este în top 10 în funcite de categoriile de comercianţi", a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe. 

Flying Blue este un program de fidelizare cu 24,5 milioane de emembri la nivel global. "În Romania, creşterea numărului de clienţi este impresionantă. Sunt mai mult de 110.000 de membri în Romania, iar rata de creştere a fost de peste 30% în 2013", a declarat Herbert Verschuren, vice president, Flying Blue & CRM.  

Air France KLM estimează că acest nou produs va duce la creşterea vânzărilor cu cel puţin 5% şi vor fi emise 5.000 de carduri. 

"După datele din septembrie 2014, Banca Transilvania are o cota de piaţa de 9,7%, iar cota noastră de piaţă în retail este în creştere. În 2014 am avut o creştere pe produsele noi de retail, pe instrumentele de plăţi, carduri, metode de economisire. Acum avem 2,2 milioane de carduri din care peste 220.000 sunt carduri de credit. Este un segment pe care vrem să creştem. Călătoriile trebuie să fie un must-have pentru români şi vrem să oferim asta clienţilor noştri", a declarat Omer Tetik, dirctor general Banca Transilvania. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO