Banca Transilvania, liderul topului băncilor care au angajat cei mai mulţi oameni în al doilea an de pandemie

Banca Transilvania a angajat cel mai mult dintre băncile de pe piaţa românească, în al doilea an al pandemiei. Compania şi-a sporit numărul mediu de salariaţi cu peste 300 de oameni în anul 2021 faţă de cel din anul 2020, arată o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la ONRC. Mai mult, Banca Transilvania continuă să ocupe detaşat prima poziţie în topul băncilor la care lucrează cei mai mulţi români, cu peste 8.300 de oameni pe statele de plată în anul 2021, potrivit analizei Economica.net.
Cristina Şomănescu - joi, 14 iul. 2022, 22:03
Banca Transilvania, liderul topului băncilor care au angajat cei mai mulţi oameni în al doilea an de pandemie

Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, BCR, Raiffeisen Bank sunt băncile la care au lucrat cei mai mulţi oameni în al doilea an al pandemiei, în succesiunea antemenţionată, arată o analiză Economica.net realizată pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi de la BRD.

Jumătate dintre băncile aflate în top şi-au redus efectivele de salariaţi în al doilea an al pandemiei, reiese din analiza Economica.net.

BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, BCR, Raiffeisen Bank au avut cele mai mari scăderi ale numărului mediu de angajaţi în anul 2021 faţă de nivelurile înregistrate în anul 2020, potrivit analizei Economica.net.

Banca Transilvania a avut cea mai notabilă creştere a numărului de salariaţi în anul 2021 dintre băncile de pe piaţa locală.

ING Bank, Alpha Bank şi OTP Bank Romania şi-au sporit efectivele de salariaţi în anul 2021, dar creşterea numărului mediu de angajaţi înregistrată de aceste bănci a fost modestă, după cum puteţi vedea în tabelul realizat de Economica.net.

Precizări

Pentru majoritatea băncilor prezente în top am analizat valoarea indicatorului „numărul mediu anual de salariaţi”, cel mai relevant indicator care descrie situaţia efectivelor de angajaţi dintr-o organizaţie, comunicat de bănci în situaţiile financiare anuale transmise la Finanţe.

În cazul BRD, am analizat dinamica numărului mediu de salariaţi activi, singurul indicator ale cărui valori au fost comunicate pentru Economica.net de către oficialii BRD.

Angajaţii activi sunt cei cu normă întreagă, excluzându-i pe cei în concediu de maternitate şi pe cei în concediu medical de lungă durată.

Te-ar mai putea interesa și
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Noul Range Rover Sport SV este cel mai puternic și mai dinamic Range Rover Sport de până acum, îmbinând performanța de top și dinamismul cu capabilitățile, rafinamentul și designul......
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa Twitter pentru moderarea conținutului (încredere și siguranță), Ella Irwin (foto), a declarat joi agenței Reuters ...
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare se împrumută masiv în locul său – Bloomberg
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare ...
Guvernul ungar, afectat de dificultăţi financiare, se bazează pe companiile de stat pentru a obţine bani de pe pieţele ...
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru cele nedidactice
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei ...
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că, prin Ordonanţa 53/2023, salariile din învăţământ vor creşte, începând ...