Banca Transilvania vrea să cumpere Bank of Cyprus România – surse

Banca Transilvania a depus o ofertă neangajată pentru preluarea activeelor Bank of Cyprus din România, conform unor surse apropiate discuţiilor.
Economica.net - mie, 03 apr. 2013, 06:09
Banca Transilvania vrea să cumpere Bank of Cyprus România - surse

Reprezentanţi ai Băncii Transilvania au discutat ieri cu cei ai Bank of Cyprus pentru o eventuală preluare a activelor din România ale ciprioţilor, au declarat pentru Capital surse apropiate discuţiilor. Până la această oră, reprezentanţii BT nu au putut fi contactaţi.

Bank of Cyprus deţine de trei ani 9,8% din acţiunile băncii din Cluj. De asemenea, Banca Transilvania are o sucursală în Cipru.

Şeful supravegherii BNR, Nicolae Cinteză, a declarat pentru Mediafax că O bancă românească a depus ofertă neangajată pentru preluarea sucursalei Bank of Cyprus, dar finalizarea tranzacţiei este responsabilitatea autorităţilor din Cipru, precizând că, în cazul unui eşec, vor fi garantate depozitele de sub 100.000 de euro.

Cipru va debloca 10% din sumele mai mari de 100.000 de euro aflate în conturi la Bank of Cyprus, cea mai mare instituţie de credit locală, unde pierderile în urma restructurării sectorului bancar sunt estimate la până la 60% din banii deponenţilor.

Decizia a fost luată în acord cu troica creditorilor internaţionali, au declarat surse din interiorul băncii centrale cipriote pentru Reuters. De asemenea, plafonul pentru tranzacţii financiare derulate fără acordul băncii centrale va fi ridicat de la 5.000 de euro la 25.000 de euro.

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Centura București: Piloții Pasajului Olteniței vor fi finalizați luna viitoare – secretar de stat
Centura București: Piloții Pasajului Olteniței vor fi finalizați luna viitoare – secretar de stat
Luna viitoare vor fi finalizați cei 372 de piloți necesari tuturor pilelor și culeelor Pasajului Olteniței - Popești ...
Ministrul Educaţiei: Cele două săptămâni de vacanţă sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână, între 10 şi 14 ianuarie, pentru primar
Ministrul Educaţiei: Cele două săptămâni de vacanţă sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele două săptămâni de vacanţă vor fi recuperate, cel mai probabil, ...
Germania va reduce estimările privind evoluţia economiei în 2021 şi le va îmbunătăţi pe cele pentru 2022 – Reuters
Germania va reduce estimările privind evoluţia economiei în 2021 şi le va îmbunătăţi pe cele pentru 2022 – Reuters
Guvernul de la Berlin a înrăutăţit estimările privind avansul PIB-ului în acest an la 2,6%, din cauza perturbărilor ...