1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni

Băncile nu au participat marţi la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni, când Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 600 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 49 de luni, la un randament mediu de 3,60% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), scrie Agerpres. 

27 aug, 2019 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei. 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat pentru august 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, potrivit Agerpres. 

Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO