1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Băncile spaniole Santander, BBVA şi CaixaBank nu vor avea nevoie de ajutor european

Santander, BBVA şi CaixaBank, cele mai mari trei bănci spaniole, nu vor avea nevoie de ajutor european, a declarat luni directorul general al BBVA, Angel Cano, în aceeaşi zi în care Spania a cerut oficial sprijinul zonei euro, relatează AFP.

25 iun, 2012 | Mediafax

"Până acum BBVA nu a avut nevoie de ajutor şi nici nu va avea", a afirmat Cano la o întâlnire cu jurnaliştii. El a precizat că cele mai mari trei bănci spaniole, Santander, BBVA şi CaixaBank, nu au nevoie de capital suplimentar.

Două mari companii de consultanţă au anunţat săptămâna trecută, în urma unei evaluări comandate de guvern, că bancile spaniole vor avea nevoie de circa 62 de miliarde de euro pentru a face faţă unei înrăutăţiri majore a situaţiei economice, "dar sistemul financiar spaniol este condus de entităţi solide", a insistat Cano.

Zona euro a aprobat un împrumut de până la 100 de miliarde de euro pentru susţinerea sistemului bancar din Spania, afectat de creditele neperformante în creştere, alimentate de recesiunea economică.

Suma exactă a ajutorului şi condiţiile ataşate vor fi stabilite la viitoarea reuniune a Eurogroup de pe 9 iulie, a arătat bancherul.

"Speculatorii, toţi cei care mizează pe ruperea zonei euro, se înşeală. Viitorul Europei nu este o ruptură a zonei euro, ci mai multă Europă", a spus Cano, pentru care continuitatea euro nu intră în discuţie.

El a pledat pentru o uniune fiscală, politică şi bancară, cu o autoritate unică de supraveghere a sistemului financiar şi un fond comun de garantare a depozitelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO