1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

Bank of Cyprus vrea să facă schimb de credite cu o bancă grecească

Bank of Cyprus, cea mai mare bancă comercială din Cipru, a anunţat luni că analizează posibilitatea de a schimba o parte din creditele aflate în portofoliul său cu o bancă grecească care operează în Cipru, măsura fiind destinată consolidării bazei sale de capital, transmite Reuters.

20 aug, 2012 | ECONOMICA.net

Băncile cipriote care operează în Grecia au fost lovite de criza datoriilor şi recesiunea gravă din Grecia, înregistrând pierderi ca urmare a restructurării datoriilor greceşti şi a creşterii creditelor neperformante. Ciprul, ţară care de la 1 iulie 2012 a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, a devenit pe data de 25 iunie a cincea ţară zina euro care a solicitat un pachet de sprijin financiar din partea partenerilor europeni.

'În contextul măsurilor destinate întăririi poziţiei de capital, banca analizează mai multe opţiuni. Una din aceste opţiuni este schimbul de active şi pasive cu una din băncile greceşti active pe piaţa din Cipru', a anunţat Bank of Cyprus într-un comunicat remis bursei cipriote. 'În acest moment nu avem nimic specific de comunicat', a adăugat Bank of Cyprus, fără a dezvălui despre ce bancă grecească este vorba.

Cu toate acestea, un articol publicat în cotidianul grec Kathimerini informează că Bank of Cyprus discută cu grupul bancar elen Alpha Bank despre posibilitatea de a schimba o parte din portofoliile lor de credite. Kathimerini susţine că creditele cu probleme ale Alpha Bank în Cipru sunt mai mici decât creditele neperformante în Grecia ale Bank of Cyprus, iar diferenţa ar urma să fie acoperită cu acţiuni.

Economia Greciei ar urma să rămână în 2012 în recesiune, pentru al cincilea an consecutiv, în condiţiile în care Produsul Intern Brut ar urma să se contracte cu peste 7%.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO