Barclays ar putea concedia 40.000 de angajaţi

 Barclays ar trebui să găsească o modalitate de a funcţiona chiar şi cu 100.000 de angajaţi, o reducere de 30% a personalului actual, situat la circa 140.000, a declarat directorul general al băncii britanice, Antony Jenkins, citat de Financial Times.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 08:06
Barclays ar putea concedia 40.000 de angajaţi

Jenkins a declarat la o întâlnire cu investitorii că reducerea de costuri este prioritatea sa absolută, adăugând că încearcă să găsească soluţii pentru ca Barclays să opereze cu doar 100.000 de angajaţi.

Singurul avantaj competitiv al unei bănci va fi costurile mai reduse, a spus directorul Barclays, potrivit unei persoane prezente la o întâlnire a acestuia cu acţionarii.

„A spus că singura întrebare este: «Cum poţi face banca să funcţioneze cu 100.000 de angajaţi în loc de 140.000?»”, a afirmat sursa Financial Times.

Informaţia privind planurile şefului băncii va alimenta speculaţii că Barclays pregăteşte noi concedieri – posibil angajaţi bine plătiţi de la divizia de investment banking.

Persoane familiarizate cu modul de gândire al directorului băncii au afirmat, însă, că referirile la reducerile de posturi nu reprezintă o ţintă, ci mai degrabă o aspiraţie pentru următorii 10 ani.

Retragerea Barclays de pe unele pieţe la nivel mondial, mai ales în Europa, va conduce oricum la reducerea cu mai multe mii a totalului de posturi.

Jenkins a fost numit şef la Barclays în vara anului tercut, în urma plecării lui Bob Diamnond, după ce banca a fost nevoită să plătească sute de milioane de dolari pentru încheieea unei anchete în care era acuzată de manipularea indicelui Libor al pieţei interbancare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...