1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Problema demografică a României este mai importantă decât aderarea la UE şi NATO - Bârsan, Ursus

Cea mai mare provocare pentru România şi multe state din Europa de Est este problema demografică, mai importantă decât aderarea la UE şi NATO, care va avea efecte pe termen lung şi asupra consumului şi a dezvoltării economice, apreciază Mihai Bârsan, vicepreşedinte Ursus Breweries pentru marketing, citat de Mediafax.

24 sep, 2014 | Mediafax

"Cea mai mare provocare a României şi a multor ţări din Europa de Est o reprezintă problema demografică. Este mai importantă decât aderarea la UE şi NATO, câţi oameni trăiesc în ţara asta", a afirmat miercuri Bârsan.

El a arătat că în anul 1980 s-au născut 380.000 de copii, cu vârsta de 34 ani în prezent, în 1990 s-au născut 350.000 de copii (24 ani în prezent), iar cei care au ajuns la vârsta de 18 ani totalizează 240.000 de persoane.

Bârsan spune că sunt necesare strategii pe termen foarte lung, de circa 50 de ani, care să încurajeze natalitatea şi să descurajeze avortul, să "aducă înapoi" diaspora, să atragă talente din afara ţării, din UE, dar şi să promoveze conceptul de familie.

Citiţi mai multe, pe Mediafax.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO