Băsescu: Abandonez mandatul dacă la referendum vin sub 50%, votul majoritar fiind împotriva mea

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că în situaţia în care la referendum vor veni sub 50% din alegători, votul fiind majoritar împotriva sa, va relua propunerea către partidele politice de a-şi abandona mandatul cu condiţia revizuirii Constituţiei.
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 04:42
Băsescu: Abandonez mandatul dacă la referendum vin sub 50%, votul majoritar fiind împotriva mea

Întrebat, la Realitatea TV, cum va reacţiona în situaţia în care participarea la referendum va fi sub 50%, iar votul majoritar împotriva sa, Băsescu a răspuns: „Conform legii”.

Moderatorul a insista şi a cerut specificaţii, întrebându-l pe Traian Băsescu dacă în această situaţie se va întoarce la Cotroceni.

„Vedem. Vedeam asta. Dar voi ţine cont de lege şi de interesul naţional, asta vă asigur”, a răspuns Băsescu.

Întrebat dacă va ţine cont şi de opinia publică, Băsescu a răspuns: „Categoric că voi ţine şi atunci probabil că o să readuc în discuţie, într-o astfel de situaţie, propunerea pe care am făcut-o partidelor politice de a-mi întrerupe mandatul în octombrie-noiembrie pentru organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi legislative cu condiţia – pentru că unui preşedinte care îşi abandonează mandatul îi trebuie o justificare temeinică – cu condiţia revizuiorii Constituţiei şi trecerii la Parlament cu 300 de parlamentari, aşa cum românii au votat în noiembrie 2009”.

Băsescu: Referendumul să fie „judecată” dreaptă, fără intoxicările trustului lui Voiculescu

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că îşi doreşte ca referendumul să constituie o „judecată” dreaptă, nu una generată de „intoxicările” trustului media deţinut de Dan Voiculescu.

„Simultan cu criza economică, am trecut societatea prin nişte procese extrem de dure pentru care nu era pregătită – acest proces de modernizare. Ei, sigur că acum plătesc costurile şi eu, şi cei care au fost la guvernare. Dar trebuie să vă spun că mi-am asumat acest lucru. Mi l-am asumat şi pe 29 sunt la judecata poporului”, a spus Băsescu.

El şi-a manifestat dorinţa ca referendumul să reprezinte o „judecată” dreaptă şi a insistat asupra faptului că, pentur un şef de stat, referendumul reprezintă o „judecată”.

„Aş vrea să fie o judecată dreaptă, nu una generată de intoxicările de la ştiu-eu-ce trust media, al lui Voiculescu. Aş vrea să fie o judecată dreaptă. Pentru un şef de stat este o judecată un referendum”, a spus Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...