Băsescu: Afirmaţia lui Oprescu cu încălzirea gratuită intră la categoria autostrăzi suspendate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că afirmaţia primarului general Sorin Oprescu privind încălzirea gratuită pentru bucureşteni în doi ani dacă ELCEN-RADET va avea manager privat "intră la categoria autostrăzi suspendate".
Economica.net - joi, 28 mart. 2013, 06:07
Băsescu: Afirmaţia lui Oprescu cu încălzirea gratuită intră la categoria autostrăzi suspendate

„Intră la categoria autostrăzi suspendate”, a afirmat Băsescu la B1TV, întrebat despre afirmaţia edilului Capitalei.

Preşedintele a spus şi că transferarea Metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei va duce la probleme.

„Experienţa dobândită în Ministerul Transporturilor nu poate fi acoperită de Primăria Capitalei. Eu am fost primar şi venind de la Ministerul Transporturilor am spus că nu vreau să aud de Metrou la Capitală ştiind complexitatea problemelor pe care le ridică metroul. Vă pot spune că dacă la Metrou s-ar opri pompele de extracţie a apei infiltrate în tunel, în două zile aţi avea apă în staţii. Deocamdată la Capitală noi nu luăm apa de pe străzi, darămite să ţii un asemenea gigant, pentru că e un gigant. Plus că personalul nu ar trece la Primărie”, a argumentat Băsescu.

El a afirmat şi că nu s-a introdus încă tichetul valabil pe toate mijloacele de transport din Bucureşti, proiect iniţiat încă din mandatul său la Primăria Capitalei.

„Deci nu ştiu în ce stadiu mai e. Eu vă spun că eram primar şi era un credit de 28 milioane de euro de la BERD cu care să facem acest sistem cu tichet unic”, a mai susţinut şeful statului.

Primarul Sorin Oprescu a spus, miercuri, că bucureştenii nu vor mai plăti pentru încălzirea locuinţei dacă investitorul care va administra, prin delegare de serviciu, noua structură înfiinţată prin comasarea RADET şi ELCEN va ceda municipalităţii măcar 1% din profitul estimat să fie obţinut. 

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...