Băsescu, despre Antonescu, Oprescu, Ponta, Johannis: Niciunul nu va fi preşedinte în 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nici Crin Antonescu, nici Klaus Iohannis şi nici Sorin Oprescu nu vor prelua funcţia de preşedinte al României în 2014, deşi se găsesc, alături de premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în primele poziţii în sondajele de opinii.
Economica.net - vin, 12 apr. 2013, 04:57
Băsescu, despre Antonescu, Oprescu, Ponta, Johannis: Niciunul nu va fi preşedinte în 2014

„O să spun un lucru pe care eu îl cred, dar să nu îmi cereţi detalii. Niciunul dintre ei nu va fi preşedinte, dintre cei pe care i-aţi spus mai înainte (Antonescu, Oprescu, Iohannis, Ponta, n.r.). Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte (…) Păi Victor Ponta a spus clar că nu vrea, iar ceilalţi trei nu pot”, a afirmat Băsescu la Digi 24, fiind întrebat despre un sondaj de opinie recent în care cei cinci menţionaţi sunt principalii favoriţi pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 2014.

El a spus, râzând, că în privinţa scrutinului prezidenţial vor fi „sigur surprize”.

De asemenea, întrebat despre o candidatură a lui Mugur Isărescu, Băsescu a spus că trebuie întrebat în primul rând acesta, însă el îl consideră un om valoros despre care nu poate vorbi decât frumos

Băsescu: Nu exclud ca Mişcarea Populară să susţină un candidat la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu exclude ca Mişcarea Populară să îşi propună să susţină un candidat la prezidenţiale, iar el consideră că în 2016 aceasta va fi „un competitor extrem de puternic”.

„Eu i-aş vedea ca fiind competitori extrem de puternici în 2016, dar nu exclud să îşi propună să susţină şi un candidat la prezidenţiale”, a afirmat Băsescu, la Digi 24.

El a spus că Fundaţia Mişcarea Populară este acum o ofertă pentru cei neangajaţi politic şi că este convins că va descoperi nişte lideri noi „foarte credibili”, iar după ce îşi va termina mandatul în 2014 se va implica şi el.

„Vor să scoată la lumină oameni politici noi de altă calitate şi de alt calibru. După ce îmi termin mandatul, mă voi implica şi eu. Acum doar îi susţin”, a spus Băsescu.

El nu a mai vrut să comenteze despre PDL, arătând însă că l-a deranjat că singurul parlamentar democrat-liberal care a luat 78% în colegiul său la scrutinul din 9 decembrie, Eugen Tomac, fostul său consilier, nu a avut loc în Biroul Permanent al PDL, unde sunt însă „tot felul de doamne, care au luat 7-8% pe la primării”.

Întrebat dacă Elena Udrea sau Elena Băsescu ar trebui să rămână în PDL, el a răspuns: „Să stea acolo”.

„Normal, a luat bătaie, să stea acolo. Păi, ce să facă?”, a spus Băsescu despre Udrea.

„Eu nu am luat partidul ală cu mine, că dacă vroiam, spuneam că Mişcarea Populară se face partid. Să stea acolo”, a răspuns şi la întrebarea dacă şi fiica sa ar trebui să rămână în PDL.

Băsescu: Ar fi o catasftrofă pentru România să fie Antonescu preşedinte mâine

„Eu cred că Antonescu ar trebui să vadă că Victor Ponta reuşeşte, ceea ce mărturisesc că nu am crezut că se va întâmpla foarte curând, să înţeleagă responsabilitatea unei funcţii foarte înalte, când pui interesul de partid mult sub interesul naţional. Când ai de ales între interesul naţional şi plăcerea unora din partid, nici nu te uiţi la plăcerea lor. Nu de asta eşti acolo, trebuie să faci ce trebuie şi nu ce vrea partidul”, a spus Băsescu.

Întrebat despre faptul că Antonescu a spus că premierul Victor Ponta a început să vorbească precum Traian Băsescu despre suspendarea din vara trecută, preşedintele a răspuns: „Bine, el (Antonescu, n.r.) şi are o obsesie cu mine, cred că mă şi visează. Cred că i se pare că atunci când vorbeşte oricine, vorbeşte Băsescu, atunci când nu îi place”.

Preşedintele a mai spus că preşedintele PNL nu are responsabilităţile şi valorile pe care premierul le are, legate de problemele ţării.

„Crin Antonescu nici nu are valorile astea, nici nu le înţelege şi nici nu îl interesează. Un prim-ministru se loveşte zilnic de lucrurile astea, îi vine Voinea de la Buget şi îi spune că trebuie să ne împrumutăm. Când nu ai responsabilitatea asta, e uşor să o faci pe Crin Antonescu. Numai că el face o mare greşeală, aspiră să devină preşedintele României. În momentul de faţă este total decredibilizat. Ar fi o catrastrofă pentru România să îl avem preşedinte mâine. El trebuie să se rebranduiască, să arate că înţelege valorile UE şi NATO”, a spus Băsescu

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Divizia auto a grupului Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi, va avea de la începutul lui 2022 un nou CEO ...