1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Băsescu despre mutarea producţiei Dacia în Maroc: E un mod de negociere. nu cred într-o delocalizare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ipoteza patronatului Dacia privind mutarea producţiei în Maroc dacă angajaţii nu renunţă la solicitările de mărire a salariilor cu 25% este "un mod de negociere", iar el nu crede într-o "delocalizare peste noapte".

12 apr, 2013 | Mediafax

"E un mod de negociere, dar nu cred că s-ar putea face o delocalizare peste noapte, pentru că aici Renault Nissan au făcut nişte investiţii uriaşe nu numai în industria orizontală, dar gândiţi-vă la Centrul de Cercetare de la Titu, unde sunt 2.000 de ingineri selectaţi din facultăţile româneşti, pentru a inova. E sistemul de testare a automobilelor la Titu. Acolo e o investiţie uriaşă şi e greu să muţi şi industria orizontală peste noapte", a afirmat Băsescu.

El a arătat însă că şi sindicatele trebuie să fie atente câtă presiune pun pe salarii în condiţiile în care maşinile Dacia sunt "foarte ieftine", iar o creştere a costului forţei de muncă poate duce la risc de intrare în zona de nerentabilitate.

"Eu sunt convins că există destulă maturitate şi la patronat şi la sindicate, să ştie unde se opresc. N-am verificat, îmi pare rău că n-am verificat acum, să văd dacă în stocul de maşini au maşinile pentru export. Sunt convins că le au, de îşi permit să stea în grevă. Nu cred că muncitorii de la Dacia Piteşti ar lăsa uzina să fie în situaţia de a-şi înceta exporturile, nu cred, însă este o negociere dură, după cum se vede", a spus preşedintele.

Şeful statului a mai spus că şi managerii de la Dacia trebuie să recunoască faptul că "uzinele din România au avut o contribuţie foarte importantă la menţinerea pe linia de plutire a grupului Nissan Renault, iar Dacia este maşina cel mai bine vândută din tot grupul".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO