1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Băsescu: Guvernul a presat în crearea unui precedent - implicarea CSAT în procese de privatizare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Executivul a făcut presiuni asupra CSAT prin implicarea instituţiei în procesul de privatizare a CFR Marfă.

05 aug, 2013 | Agerpres

"Guvernul a presat în crearea unui precedent - implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred că mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii. Nu înţeleg de ce a fost preferată soluţia implicării în dezbatere publică a unei instituţii fără atribuţiuni, când cel care are atribuţiuni să aducă banii era câştigătorul declarat şi tot lăudat şi de fostul ministru al Transporturilor şi de premierul Victor Ponta. Au declarat licitaţia de privatizare un succes şi trebuia materializat succesul. Constat că unii politicieni ajung să fugă de succes", a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni. 

Băsescu: Dacă Guvernul nu continuă procedura în cazul CFR Marfă, cu certitudine GFR va cere daune

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în situaţia în care Guvernul nu continuă procedura de privatizare a CFR Marfă din vina sa, GFR va cere daune "cu certitudine".

"În condiţiile în care Guvernul nu continuă procedura din cauza lui, nu din alte cauze, peste ceva timp cu certitudine GFR va cere daune Guvernului României, nu numai că nu va pierde garanţia, dar va câştiga probabil destule milioane de euro ca daune, pentru că Guvernul nu a dus la îndeplinire procedura după ce a declarat câştigătorul şi aceşti bani se vor plăti din bani publici", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a subliniat că "litigiul" va fi în defavoarea statului român şi că dacă el ar fi prim-ministru ar accelera la maxim procedurile.

Traian Băsescu: Mergem înainte de dragul coabitării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că va merge înainte pe linia coabitării, criticând însă faptul că Secretariatul General al Guvernului i-a transmis o scrisoare nedatată a premierului prin care acesta solicita punerea pe ordinea de zi a CSAT a privatizării CFR Marfă, după ce Victor Ponta a plecat în concediu.

El a explicat că, la câteva ore după plecarea în concediu a primului-ministru, de la Secretariatul General al Guvernului a fost transmisă o adresă cu solicitarea premierului, avizată de ministrul Justiţiei, de a se pune pe ordinea de zi a CSAT hotărârea cu privire la privatizarea CFR Marfă.

"Ştiind foarte bine că Guvernul s-a angajat să finalizeze procesul de privatizare până la sfârşitul lui septembrie, am convocat de urgenţă şedinţa CSAT mai ales că nu se cerea decât punerea pe ordinea de zi a hotărârii. Alături de adresa de înaintare mai este şi o scrisoare nedatată a premierului care mie îmi arată că deliberat a vrut să plece în concediu şi pe urmă să trimită SGG documentele către CSAT, ceea ce poate nu e cel mai frumos lucru, dar mergem înainte de dragul coabitării", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO