Băsescu: Guvernul Ponta s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene

Preşedintele suspendat Traian Băsescu apreciază că reducerea prognozei de creştere economică pentru acest an ar fi urmarea secetei, a lipsei de activitate a Guvernului de "minimală stimulare a economiei" şi a faptului că Executivul " s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene".
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 17:51
Băsescu: Guvernul Ponta s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene

Traian Băsescu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul său de campanie, despre reducerea prognozei de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB.

„E secetă, e lipsă de orice activitate a Guvernului de minimală stimulare a economiei şi, mai ales, Guvernul Ponta s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene. S-au împotmolit şi asta afectează foarte mult crearea de locuri de muncă”, a răspuns el.

La observaţia că nici anterior rata de absorbţie a fondurilor europene nu era foarte bună, Băsescu a răspuns: „Da, dar nici zero nu era, cum e de când e Ponta”.

„Încă luase un trend pozitiv rata de absorbţie, dar de când a venit domnul Ponta s-a oprit finanţarea europeană”, a mai susţinut el.

Guvernul şi-a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, relevă proiectul de rectificare bugetară obţinut de MEDIAFAX.

Prin Legea bugetului de stat pe 2012 aprobată la finele anului trecut, Guvernul a stabilit o ţintă de creştere economică de 1,8-2,3% din PIB, redusă ulterior la 1,5% din PIB, în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Proiectul primei rectificări bugetare din acest an, programată pentru ultima parte a lunii august, relevă că Executivul şi-a redus din nou estimarea de creştere economică, la 1,2% din PIB.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...