1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

News

Băsescu: În 2013 ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, în opinia sa, marea prioritate pentru 2013 este menţinerea stabilităţii fiscale şi indexarea pensiilor, plecând de la această prevedere stipulată în Legea pensiilor şi de la faptul că pensile nu au mai fost indexate de trei ani.

16 noi, 2012 | Mediafax

"Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a spus Băsescu.

El a precizat că, în opinia sa, esenţa este în stabilitate fiscală, iar partidele "care se întrec în a vinde gogoşi pe televiziuni", să vină cu oferta lor de reduceri de peste tot, dar alături de un buget despre care să se poată spune că este realist din punct de vedere al veniturilor.

"Privesc la partide şi toate vin, care cu reduceri de TVA, care cu reduceri de cote unice, care cu toate ofertele pământului. Niciunul nu aşază un buget realist, să vedem că există baza corectă de realizare a acestor reduceri de care vorbeşte toată lumea", a mai susţinut Băsescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO