Băsescu, la consultări: E şi voinţa electoratului ca această structură politică să aibă guvernarea

Preşedintele Băsescu a spus, luni, la consultările de la Cotroceni, după ce toate formaţiunile şi-au prezentat punctele de vedere privind funcţia de premier, că a fost avansat un singur nume, Victor Ponta, cei care au susţinut propunerea au o majoritate confortabilă, iar "lucrurile sunt încheiate".
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 10:52
Băsescu, la consultări: E şi voinţa electoratului ca această structură politică să aibă guvernarea

Preşedintele Băsescu a precizat, la începutul întâlnirii, numărul de mandate obţinut de fiecare partid în Parlament şi a întrebat reprezentantul fiecărei formaţiuni ce propunere de premier are, începând cu PSD, care a obţinut cel mai mare număr de mandate.

Victor Ponta i-a spus preşedintelui că propunerea de premier făcută de PSD, susţinută şi de PNL, PC şi UDMR, este persoana sa şi i-a înmânat documentul în acest sens lui Băsescu.

Băsescu a citit din documentul USL, precizând că acolo scrie că Victor Ponta este propunerea de premier din partea PSD, PNL, PC şi UNPR, dar a invitat şi celelalte partide din Uniunea Social-Liberală să-şi spună punctele de vedere, precizând că doreşte ca procedura de consultare să fie „riguros constituţională”, pentru a nu putea fi contestată ulterior.

Preşedintele i-a spus lui Eduard Hellvig, reprezentantul PNL la consultări, că documentul USL este semnat de liderul liberal Crin Antonescu, dar consideră că secretarul general al PNL este „delegat autorizat”.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus şefului statului că PDL nu are propunere. Băsescu i-a spus, râzând: „Dacă aveaţi propunere, poate vă dădeam mandatul, dar, dacă nu aveţi, ce să vă fac?!”.

Dan Diaconescu a spus că PPDD nu are propunere de premier la aceste alegeri şi le aşteaptă pe următoarele.

Kelemen Hunor a spus că UDMR nu are nicio propunere de premier, apreciind că că cei care au câştigat alegerile au responsabilitatea să conducă Guvernul.

Liderii PC şi UNPR au spus că îl propun pe Victor Ponta premier.

Forţa Civică şi PNŢCD nu au formulat propuneri pentru funcţia de prim-ministru.

Şi minorităţile naţionale l-au propus pe Victor Ponta premier.

„În momentul de faţă avem un singur nume, acest nume este Victor Ponta, care, teoretic, deşi abordarea mea este că majorităţile se demonstrează în Parlament, teoretic, din ceea ce s-a afirmat, avem 210 mandate la PSD, 149 la PNL, la PC 21, UNPR 15 şi minorităţi 18, asta dă teoretic o majoritate confortabilă. Pentru mine, lucrurile sunt încheiate, cu atât mai mult cu cât reprezintă şi voinţa electoratului ca această structură politică să aibă guvernarea României”, a spus Băsescu.

Întâlnirea s-a desfăşurat în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. La intarea preşedintelui, toţi cei prezenţi s-au ridicat în picioare. Traian Băsescu a intrat şi, fără a da mâna cu vreunul dintre participanţi, i-a invitat să se aşeze.

Înregistrarea video a consultărilor preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii partidelor şi ai minorităţilor naţionale din Parlament, care au avut loc luni la Cotroceni, a fost transmisă de Administraţia Prezidenţială.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Divizia auto a grupului Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi, va avea de la începutul lui 2022 un nou CEO ...