1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Băsescu lui Van Rompuy: Mandatul meu poate fi mai scurt. În România preşedintele poate fi suspendat

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, că mandatul său de şef al statului poate fi mai scurt, pentru că în România "preşedintele poate fi suspendat".

25 apr, 2012 | Mediafax

Preşedintele Consiliului European se află, miercuri, într-o vizită oficială la Bucureşti, care marchează împlinirea a 7 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE.

Van Rompuy a fost primit, miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni de către şeful statului român.

Traian Băsescu şi Herman van Rompuy au făcut fotografia oficială în faţa jurnaliştilor, după care au intrat în Salonul Albastru al palatului, pentru convorbiri tete-a-tete.

La începutul întrevederii, preşedintele Băsescu a remarcat că Van Rompuy se află în a treia vizită la Bucureşti şi l-a felicitat pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European.

"Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decât al dumneavoastră", a spus Van Rompuy, însă şeful statului a replicat: "Nu poţi să ştii. În România, preşedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru preşedintele Consiliului European".

Ulterior, Traian Băsescu i-a mai spus oficialului european că el este un susţinător al scurtării mandatului şefului statului român, pentru ca acesta să coincidă cu mandatul de 4 ani al Legislativului.

La ora transmiterii acestei ştiri, Băsescu şi Van Rompuy au convobiri tete-a-tete, urmate de discuţii în plenul delegaţiilor şi de declaraţii de presă.

Administraţia prezidenţială a anunţat, marţi seară, că în discuţii vor fi abordate teme europene precum eforturile de relansare a creşterii economice şi finalizarea aderării României la Schengen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO