1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

UPDATE Băsescu: Nefinalizarea Coridorului IV, lipsă de patriotism. Se pierde asamblarea de la uzina Dacia

Preşedintele Traian Băsescu consideră drept 'lipsă de patriotism' faptul că nu sunt făcute cu prioritate lucrările la tronsonul Piteşti-Sibiu, atrăgând atenţia asupra faptului că din acest motiv se va pierde asamblarea de la uzinele Dacia Piteşti. Afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căruia nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblării Dacia la Piteşti reprezintă o "inconştienţă sinistră, o tâmpenie", a spus premierul Ponta, adăugând că a fost asigurat chiar de şeful grupului Renault de continuarea investiţiei.

10 feb, 2014 | Mediafax

'Asta este un lucru necinstit. Eu vă pot spune că în mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. România, dacă nu se conectează integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o ţară care rămâne enorm în urmă. Tronsonul Piteşti-Sibiu trebuie făcut cu prioritate, altfel coridorul IV este întrerupt. Degeaba vin pe autostradă până la Piteşti şi de acolo înfund traficul într-o singură bandă. Degeaba plec de la Sibiu mai departe dacă până la Sibiu mă târâi pe o singură bandă şi cu tranzitul şi cu propriul transport. Acesta este un act de lipsă de patriotism: nefinalizarea Coridorului IV paneuropean', a afirmat Băsescu într-o emisiune difuzată luni seară de Look Tv, întrebat de ce se preferă lucrările de infrastructură pentru Bucureşti-Alexandria, în detrimentul autostrăzii Piteşti-Sibiu.

El s-a declarat convins că România va pierde foarte multe investiţii dacă nu finalizează Coridorul IV.

'Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente, s-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritatea la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu', a adăugat Traian Băsescu.

Coridorul IV pan-european face legătura între Nădlac, Timişoara, Deva, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa.


Ponta: Afirmaţia lui Băsescu privind pierderea asamblării Dacia - o inconştienţă sinistră, o tâmpenie

Afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căruia nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblării Dacia la Piteşti reprezintă o "inconştienţă sinistră, o tâmpenie", a spus premierul Ponta, adăugând că a fost asigurat chiar de şeful grupului Renault de continuarea investiţiei.

"M-am întâlnit de curând cu preşedintele grupului Renault şi a spus foarte clar că investiţiile în România se dezvoltă. Acum, dumneavoastră îl credeţi pe preşedintele Renault sau pe sinistrul noştru preşedinte", a spus Ponta jurnaliştilor, întrebat, la Forumul de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est, organizat la Bucureşti, cum comentează declaraţia preşedintelui legată de uzinele Dacia.

Ponta a asigurat că Guvernul lucrează la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi că are încredere în ce spune preşedintele Renault, nu în ce "mai aruncă, într-o chestie strict politică, Băsescu".

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO