Băsescu: Prioritatea mea nu mai e revenirea la Cotroceni, ci constatarea fraudării referendumului

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, vineri, că prioritatea sa principală nu mai este revenirea la Palatul Cotroceni, ci demantelarea reţelelor de fraudare a referendumului şi stabilirea responsabilităţii celor care au organizat scrutinul în baza unei cifre pe care au negat-o ei înşişi.
Economica.net - vin, 03 aug. 2012, 18:40
Băsescu: Prioritatea mea nu mai e revenirea la Cotroceni, ci constatarea fraudării referendumului

„Vreau să subliniez încă o dată că pentru mine miza cea mai mare în momentul de faţă este demantelarea reţelelor de fraudare a proceselor electorale şi stabilirea responsabilităţilor pentru cei care după ce au organizat un referendum pe urmă îl neagă ei înşişi. Acest lucru este important nu pentru mine, nu mai este o prioritate revenirea la Palatul Cotroceni, de aceea nu mă mai interesează nici termenele Curţii Constituţionale. O ţară care nici măcar procesul electoral nu îl poate lăsa liber, o guvernare care nici măcar procesul unui referendum nu vrea să îl gestioneze corect este o guvernare antinaţională”, a afirmat Băsescu.

El a subliniat că România nu poate să rămână cu un sistem electoral care a devenit necredibil, iar ceea ce s-a întâmplat cu referendumul din 29 iulie trebuie să nu se mai repete.

„Pentru sănătatea României, pentru sănătatea democraţiei în România, este esenţial să se facă o analiză detaliată a referendumului”, a afirmat el.

Băsescu a arătat că parchetele au preluat integral, în urma sesizării Curţii Constituţionale, toate listele electorale, „inclusiv listele pe care s-a votat în secţiile electorale” şi că „vom constata multe sute de mii de români care nu au fost în ţară, dar figurează că au votat în satele lor”.

„Am constatat din comunicate publice că Parchetul General în urma sesizării CC adresată Guvernului s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Eu sper că unul dintre motive este chiar legalitatea desfăşurării referendumului”, a mai spus Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...