Băsescu: Voi desemna un premier care să servească interesului naţional

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, răspunzând unei întrebări, că va desemna, după alegeri, un premier care să servească interesului naţional, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni.
Economica.net - lun, 12 nov. 2012, 17:08
Băsescu: Voi desemna un premier care să servească interesului naţional

Întrebat ce variantă ia în calcul în contextul declaraţiilor lui Crin Antonescu privind posibila suspendare a preşedintelui dacă acesta nu va accepta premierul propus de USL dacă Uniunea câştigă alegerile, Băsescu a răspuns: „Eu iau în calcul varianta interesului naţional”.

„Voi desemna un premier care să servească interesul naţional”, a spus preşedintele.

„Povestea că îl suspendăm pe Băsescu nu mă impresionează”, a spus Băsescu.

Băsescu: I-am scris lui Ponta despre cei patru demnitari cercetaţi de ANI. Vizam şi o remaniere

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza „şi o eventuală remaniere”.

Preşedintele Băsescu a spus, în declaraţia făcută luni la Cotroceni, că i s-a adresat premierului Victor Ponta în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate.

Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el a explicat că în cursul zilei i-a transmis o scrisoare pe această temă premierului Victor Ponta.

Întrebat dacă premierul i-a răspuns, preşedintele Băsescu a răspuns: „N-am primit încă niciun răspuns, dar vizam, sigur, şi o eventuală remaniere”.

Cei patru membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi Dan Mihalache. 

Băsescu: Raportul MCV va fi unul „dezastruos” 

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că raportul MCV ce urmează să fie prezentat în decembrie sau ianuarie, va fi unul „dezastruos”, el menţionând că nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului.

El a adăugat că va cântări greu şi negativ în raport şi „faptul că de circa 5 luni toate instituţiile statului sunt supuse unor atacuri continue”, el menţionând, între altele, ANI, CC, Parchetul General.

„Cei care cred că aşa îşi vor subordona instituţiile statului, greşesc”, a spus Băsescu.

Băsescu: Din punct de vedere politic, România este într-o situaţie dificilă

Din punct de vedere politic, România este într-o situaţie dificilă în modul în care este evaluată în familiile din care face parte – UE şi NATO, a afirmat luni seară preşedintele Traian Băsescu.

El a precizat că declaraţia sa este justificată prin faptul că se simte responsabil faţă de România şi faţă de români.

„Este prima declaraţie de presă pe care o fac după referendum şi care este legată în principal de probleme interne, cu reflexie în exterior şi în modul în care România este evaluată. (…) Nu este treaba mea bătălia politică. Ceea ce am de spus azi este în virtutea art. 80 din Constituţie, şi anume că preşedintele veghează la funcţionarea instituţiilor statului”, a afirmat Băsescu.

Băsescu: România, suspectată că nu mai e capabilă de alegeri libere după fraudele de la referendum

România este suspectată că nu mai este capabilă să organizeze alegeri libere, după fraudele de la referendum, a spus, luni, preşedintele Traian Băsescu, menţionând că va trebui ca fraudele să fie investigate până la capăt. El a spus că în aceste condiţii va trebui să suportăm situaţia în care vor fi trimişi în ţară observatori OSCE la alegeri, România fiind stat UE.

Te-ar mai putea interesa și
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care pune la dispoziția potențialilor clienți „peste 1200 de autoturisme cu......
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 ...
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...