1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

BAT: Dacă "ţigările normale" vor deveni inaccesibile din cauza preţurilor uriaşe, contrabanda va ajunge la 40%

Strategia propusă pentru 2035 de către ONG-uri ar putea scoate mii de lei din buzunarele contribuabililor români prin stimularea contrabandei cu ţigări. În următorii 5 ani, o piaţă neagră de 50% ar costa România mai mult de 32,4 miliarde de lei în taxe neîncasate, spun reprezentanţii British American Tobacco.

09 sep, 2016 | ECONOMICA.net

"Informațiile publicate recent în presă sugerează faptul că se dorește o creștere masivă a prețului unui pachet de țigări, precum și alte măsuri ale căror efecte nu au fost analizate pe deplin. Acesta este un plan care va conduce la scăparea de sub control a contrabandei cu țigări. Guvernul României și industria au lucrat din greu, împreună, în ultimii cinci ani pentru a reduce contrabanda cu țigări de la aproape 40% acum 5 ani, la circa 16% astăzi. Deși avem în continuare o luptă grea cu piața negră, dacă informațiile noastre sunt corecte, militanții organizațiilor internaționale își propun să facă țigările legale ”inaccesibile” prin creșteri uriașe de prețuri. Dacă țigările legale devin inaccesibile implicit țigările ilegale vor deveni și mai accesibile. Acestea pot fi deja cumpărate cu 10 lei pachetul. Contrabanda cu țigări va ajunge din nou la 40% și îi va costa pe contribuabilii români, fumători și nefumători deopotrivă, 4,6 miliarde de lei pe an" spun oficialii BAT.

În următorii 5 ani, o piață neagră de 50% ar costa România mai mult de 32,4 miliarde de lei în taxe neîncasate – echivalentul a 5.000 de lei pentru fiecare familie din țară. Va avea loc un transfer direct de bani din buzunarul contribuabilului în cel al crimei organizate, conform estimărilor British American Tobacco România (BAT).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO