1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

BAT preia mai multe mărci de ţigări de la compania bulgară Bulgartabac. Tranzacţie de peste 100 de milioane de euro

Compania British American Tobacco Plc (BAT), prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu producătorul bulgar de ţigări Bulgartabac pentru a cumpăra o parte din mărcile importante ale acestuia, într-o tranzacţie evaluată la peste 100 de milioane de euro, transmite Reuters.

12 apr, 2017 | Agerpres

BAT a precizat că preluarea mărcilor Victory, Eva Slim şi GD îi va permite să îşi majoreze cota de piaţă în Bulgaria, de la 12 până la 40%, adăugând că tranzacţia include şi o serie de active în domeniul comercializării şi distribuţiei de ţigarete, atât în Bulgaria cât şi în Bosnia.

Tranzacţia cu Bulgartabac depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare şi este programată să se finalizeze până la finele lunii iunie 2017.

BAT este liderul detaşat pe piaţa produselor din tutun din România, care produce şi comercializează mărci precum Kent, Dunhill, Vogue, Pall Mall şi Lucky Strike. În România, BAT este prezentă încă din 1996 şi este reprezentată de trei divizii: Trading, Operational şi Shared Services. Cele trei entităţi comerciale din România au în prezent 1.686 de angajaţi şi au creat câteva mii de locuri de muncă indirecte. Cota de piaţă a companiei este de 54%, iar Kent - cel mai important brand din portofoliu - deţine o cotă de 26,5% din piaţa produselor din tutun din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO