1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Al treilea cel mai bogat polonez începe construcţia mallului Korona Braşov

Compania Echo Investments, controlată de Michał Sołowow, al treilea cel mai bogat polonez, a mai cumpărat două terenuri la Braşov, în completarea celui pe care deja în deţine şi pe care va fi contruit Korona Mall.

18 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Echo Investment a finalizat achiziţia a două terenuri adiţionale Braşov, a căror suprafaţă combinată este de 9.000 mp. Acestea se află chiar lângă terenul de 4 ha al fostei fabrici Fartec, pe care polonezii l-au cumpărat în 2007 cu 24 milioane de euro. Lucrările de construcţie sunt programate a fi începute în prima jumătate a anului viitor şi urmează a fi finalizate în ultimul trimestru al anului 2014.

Deşi iniţial valoarea investiţiei anunţată în 2008 pentru Korona Mall a fost de 150 de milioane de euro, un reprezentant al companiei declara anul trecut că investiţia calculată la actualele preţuri din piaţă este de 80 de milioane de euro.  
 
„Achiziţionarea acestor terenuri adiţionale reprezintă o etapă crucială în dezvoltarea mallului Korona din Braşov. Terenul achiziţionat va face posibilă creşterea suprafeţei închiriabile, ceea ce va contribui la creşterea gradului de atractivitate a centrului comercial. Datorită acestei achiziţii, Korona va fi cel mai mare şi primul centru comercial şi de divertisment din Braşov. Noile terenuri sunt importante deoarece oferă posibilitatea creşterii suprafeţei închiriabile la 45.000 mp. Achiziţia acestora coincide cu faza finală a negocierilor cu un chiriaş ancoră. Aceasta înseamnă că primul proiect din afara Poloniei al companiei va intra curând în faza de construcţie”, a delarat Marcin Materny, directorul departamentului de centre comerciale – proiecte internaţionale din cadrul Echo Investment.

În primă fază, Korona va avea un spaţiu închiriabil de 35.00 mp pentru magazine şi restaurante, pentru o zonă de divertisment cu şapte săli de cinema, iar următoarea fază va aduce un hypermarket pe o suprafaţă de 10.000 mp.

Cine se mai înghesuie să construiască malluri la Braşov

Un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers România şi Sonae Sierra, dat publicităţii în luna mai a acestui an arată că în judeţele Sibiu, Braşov, Argeş şi Timişoara există potenţial de creştere a suprafeţelor comerciale. În anii dinaintea crizei, în oraşele din aceste judeţe au fost anunţate mai multe proiecte de retail, însă dezvoltatori şi-au oprit pentru moment planurile de construcţie. ECONOMICA.NET a detaliat care au fost planurile dezoltatorilor pentru Braşov, dar şi alte mari oraşe din ţară.

Dacă planurile vor fi respectate, un singur proiect va fi livrat în Braşov în 2013 - Coresi Shopping Center, dezvoltat de Immochan. Centrul comercial va fi situat pe fosta platformă industrială Tractorul. Construcţia centrului comercial va începe anul acesta şi se va desfăşura pe 24 ha din totalul de 100 ha pe care Immochan le-a achiziţionat.

Cine este Michał Sołowow

Michał Sołowow, 50 de ani, ocupă locul trei în topul celor mai bogaţi polonezi, potrivit Forbes şi deţine acţiuni la patru companii de stat din Polonia: Synthos, companie ce activează în domeniul chimicalelor, Rovese, produător de ceramică, Echo Investment, companie cu activităţi în domeniul imobiliar şi Barlinek, producător de pardosea. La 12 martie 2012, averea acestuia era estimată de Forbes la 1,8 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO