„Batman – The Dark Knight Rises”, lider în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend

Filmul "Batman - The Dark Knight Rises", ultimul din trilogia Warner Bros. cu Christian Bale în rolul celebrului supererou, a fost lider în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, având încasări de 64,1 milioane de dolari, potrivit Reuters.
Economica.net - lun, 30 iul. 2012, 09:37

Filmul a înregistrat însă o scădere notabilă, cu 60% faţă de weekendul trecut, în condiţiile unei scăderi generale în piaţă, pe fondul desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Londra, dar şi al masacrului din Colorado din 20 iulie, când 12 persoane au fost împuşcate mortal la premiera peliculei.

Superproducţia de 250 de milioane de dolari a înregistrat de la premieră încasări de 289 de milioane de dolari în cinematografele din SUA şi Canada, totalizând 537 de milioane de dolari în toată lumea.

Pe locul al doilea se menţine „Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă/ Ice Age 4: Continental Drift”, cu încasări de 13,3 milioane de dolari de vineri până duminică, urmată de două premiere.

„The Watch”, o comedie SF cu Ben Stiller, Vince Vaughn şi Jonah Hill, care iniţiază o patrulă de cartier în lupta cu extratereştrii, s-a clasat pe locul al treilea cu 13 milioane de dolari. Filmul a fost criticat de majoritatea specialiştilor, doar 14% dintre critici lăudând producţia pe site-ul Rotten Tomatoes.

„Step Up Revolution”, care spune povestea unui grup de dansatori flash-mob din Miami, a ocupat poziţia a patra, cu încasări de 11,8 milioane de dolari. Este al patrulea film dintr-o franciză lansată în 2006 care a avut încasări de 400 de milioane de dolari în toată lumea.

Topul cinci al peliculelor cu cele mai mari încasări în box office-ul nord-american de weekend este completat de comedia „Ted”, cu încasări de 7,4 milioane de dolari.

În continuare s-a clasat „Uimitorul Om – Păianjen/ The Amazing Spider-Man”, care a mai încasat weekendul trecut 6,8 milioane de dolari, totalizând încasări de 242 de milioane de dolari de la lansare.

Pe locul al şaptelea, în coborâre cu două locuri, se află „Neînfricată/ Brave”, noua producţie de animaţie a studiourilor Pixar, cu încasări de 4,23 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula prezintă aventurile prinţesei scoţiene Merida, o fată băieţoasă şi temperamentală care respinge tradiţiile familiei sale.

Filmul „Mike meseriaşu’/ Magic Mike”, regizat de Steven Soderbergh, care îi iniţiază pe spectatori în universul striptease-ului masculin, a coborât de asemnea două poziţii, având weekendul trecut încasări de 2,58 milioane de dolari.

Locul al nouălea a fost ocupat de „Savages”, regizat de Oliver Stone, cu încasări de 1,75 milioane de dolari. Filmul este un thriller despre lupta dintre producătorii de canabis independenţi contra unui cartel mexican.

Comedia cu accente dramatice „Moonrise Kingdom”, cu Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton şi Tilda Swinton în distribuţie, s-a clasat pe locul al zecelea, cu încasări estimate la 1,387 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...