1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

bauMax a vândut cele 15 magazine din România către grupul francez Adeo

Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunţat marţi că a ajuns privind vânzarea celor 15 magazine ale sale din România către grupul francez Adeo, proprietarul lanţului de bricolaj Leroy Merlin.

08 iul, 2014 | Agerpres

Vânzarea magazinelor din România, care s-a derulat sub forma unei tranzacţii cu acţiuni, depinde însă de obţinerea aprobării autorităţilor antitrust din România. Preţul de achiziţie nu a fost dezvăluit.

'Suntem fericiţi că am găsit o soluţie foarte bună pentru bauMax România, care permite un viitor pozitiv pentru toţi cei implicaţi, în special pentru furnizorii care pot continua ca şi până acum să demonstreze potenţialul pieţei româneşti. bauMax poate continua acum restructurarea cu succes, împreună cu băncile, mai ales în cele cinci ţări de bază', a declarat directorul general de la bauMax, Michael Hurter.

bauMax, companie cu aproximativ 9.000 de angajaţi, dintre care 4.000 numai în Austria, încearcă în prezent să-şi restructureze datoriile după o expansiune ambiţioasă în Europa de Est şi Turcia. În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situaţiei dificile de pe pieţele din Europa de Est.

Citeşte şi: 

Cutremur pe piaţa de bricolaj din România. De ce închid marile reţele

Grupul francez Adeo deţine lanţul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, ultimul intrat pe piaţa de bricolaj din România cu un magazin ridicate de la zero, în zona de nord-vest a Capitalei. Leroy Merlin a anunţat că va deschide următorul magazin în Craiova.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO