BBC a lansat primul său canal pe YouTube, pe care sunt difuzate programe despre animale şi natură

BBC Worldwide, cel mai mare radiodifuzor public din lume, a lansat primul său canal pe YouTube, intitulat "Earth Unplugged", pe care sunt difuzate programe despre animale şi natură, informează dailymail.co.uk.
Economica.net - lun, 19 nov. 2012, 06:48
BBC a lansat primul său canal pe YouTube, pe care sunt difuzate programe despre animale şi natură

Canalul Earth Unplugged a fost creat de divizia BBC Earth, corporaţia BBC precizând că doreşte ca noua sa secţiune de pe YouTube să devină „o destinaţie pentru viaţa sălbatică şi pentru natură”, difuzând programe noi create special pentru mediul digital de către BBC Earth Productions.

Astfel, pe primul canal al BBC de pe YouTube sunt difuzate şapte programe noi despre animale şi natură. Printre programele difuzate pe canalul Earth Unplugged se numără „Amazing Animal Babies”, „Earth Juice”, dar şi o versiune specială a show-urilor „Walking with dinosaurs” şi „Most Dangerous”.

„Prin Earth Unplugged dorim să conectăm un nou tip de public la lumea înconjurătoare”, a declarat Amanda Hill, managing director al BBC Earth la BBC Worldwide. „YouTube oferă o oportunitate fantastică de a ajunge la oameni şi de a le atrage atenţia asupra unui conţinut inovator despre natură, care îi va captiva şi inspira”, a mai spus Amanda Hill.

Înainte de a lansa acest prim canal pe YouTube, BBC difuza cele mai multe dintre programele sale pe propriul său serviciu online la cerere.

Este de aşteptat ca Earth Unplugged să fie primul din mai multe canale originale ale BBC pe YouTube.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012.

Totodată, YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...