BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

Grupul BBC a fost criticat pentru că a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui număr de 150 de senior manageri, fapt care a afectat trustul media britanic, informează bbc.co.uk.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 08:36
BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

Un raport al Biroului Naţional de Audit din Marea Britanie arată că, în perioada decembrie 2009 – decembrie 2012, au fost plătite 10 pachete salariale compensatorii care au totalizat 20% din cele 25 de milioane de lire sterline.

BBC spune, însă, că economiile pe care le-a făcut prin reducerea numărului de senior manageri depăşesc totalul acestor pachete salariale compensatorii.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus: „Aceste plăţi datează din altă epocă şi în prezent încercăm să le punem capăt”. „Cred că BBC a pierdut şirul plăţilor în ultimii ani. Am spus deja că limităm salariile compensatorii la 150.000 de lire sterline şi am început să îmbunătăţim procedurile”, a mai spus acesta.

BBC a anunţat, în aprilie, că existau discuţii pentru a reduce pachetele salariale compensatorii la 150.000 de lire sterline sau venitul pe 12 luni, care oricum ar fi constituit o sumă mai mică.

Potrivit raportului, un director general adjunct ar fi primit un pachet salarial compensatoriu de 949.000 de lire sterline, un director de departament – 866.300 de lire sterline, un Chief Operating Officer (COO) – 680.400 de lire sterline etc.

Pe de altă parte, BBC estimează că economiile rezultate în urma acestor reduceri de personal, în aceeaşi perioadă de trei ani care a precedat decembrie 2012, s-au ridicat la 35 de milioane de lire sterline.

Totodată, Biroul Naţional de Audit arată că BBC a depăşit sumele deja generoase acordate ca salarii compensatorii, fapt care a afectat financiar trustul media britanic. Totuşi, limitările impuse de noul director, Tony Hall, sunt un semn că situaţia se schimbă în bine.

Acelaşi raport arată că numărul senior managerilor a scăzut de la 660 la 445 în perioada menţionată.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a spus că acesta „sprijină foarte mult poziţia pe care Maria Miller (fostul director general al BBC, n.r.) a avut-o faţă de politicile salariale”.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...