BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

Grupul BBC a fost criticat pentru că a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui număr de 150 de senior manageri, fapt care a afectat trustul media britanic, informează bbc.co.uk.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 08:36
BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

Un raport al Biroului Naţional de Audit din Marea Britanie arată că, în perioada decembrie 2009 – decembrie 2012, au fost plătite 10 pachete salariale compensatorii care au totalizat 20% din cele 25 de milioane de lire sterline.

BBC spune, însă, că economiile pe care le-a făcut prin reducerea numărului de senior manageri depăşesc totalul acestor pachete salariale compensatorii.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus: „Aceste plăţi datează din altă epocă şi în prezent încercăm să le punem capăt”. „Cred că BBC a pierdut şirul plăţilor în ultimii ani. Am spus deja că limităm salariile compensatorii la 150.000 de lire sterline şi am început să îmbunătăţim procedurile”, a mai spus acesta.

BBC a anunţat, în aprilie, că existau discuţii pentru a reduce pachetele salariale compensatorii la 150.000 de lire sterline sau venitul pe 12 luni, care oricum ar fi constituit o sumă mai mică.

Potrivit raportului, un director general adjunct ar fi primit un pachet salarial compensatoriu de 949.000 de lire sterline, un director de departament – 866.300 de lire sterline, un Chief Operating Officer (COO) – 680.400 de lire sterline etc.

Pe de altă parte, BBC estimează că economiile rezultate în urma acestor reduceri de personal, în aceeaşi perioadă de trei ani care a precedat decembrie 2012, s-au ridicat la 35 de milioane de lire sterline.

Totodată, Biroul Naţional de Audit arată că BBC a depăşit sumele deja generoase acordate ca salarii compensatorii, fapt care a afectat financiar trustul media britanic. Totuşi, limitările impuse de noul director, Tony Hall, sunt un semn că situaţia se schimbă în bine.

Acelaşi raport arată că numărul senior managerilor a scăzut de la 660 la 445 în perioada menţionată.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a spus că acesta „sprijină foarte mult poziţia pe care Maria Miller (fostul director general al BBC, n.r.) a avut-o faţă de politicile salariale”.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
EXCLUSIV Premieră în România. O firmă din Danemarca  vrea să ne asigure casele și mașinile, drumurile și autostrăzile. Care este sistemul?
EXCLUSIV Premieră în România. O firmă din Danemarca vrea să ne asigure casele și mașinile, drumurile și autostrăzile. ...
Chopin Forsikring A/S,o firmă de asigurare din Danemarca, a informat Autoritatea din țara sa de origine de intenția de ...
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...