1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

BBC va concedia sute de angajaţi

Postul britanic BBC şi-a anunţat joi personalul că urmează sute de noi concedieri în rândul colectivului redacţional, obiectivul acestei măsuri fiind realizarea de economii, relatează vineri agenţia EFE.

06 iun, 2014 | Agerpres

Directorul de ştiri care a dat această veste, James Harding, nu a precizat câte persoane vor fi concediate şi a promis că propunerea va fi prezentată detaliat în luna iulie. El a motivat decizia cu argumentul că cea mai mare parte a costurilor sunt cele cu personalul şi postul BBC are o marjă limitată de manevră pentru a face economii la alte capitole.

Dar sindicatul jurnaliştilor, care estimează că numărul ziariştilor concediaţi va fi de aproximativ 500, nu este de acord cu această iniţiativă şi a anunţat că va examina posibilitatea unei greve. Sindicatul sugerează ca economiile să se facă prin reducerea salariilor mari ale conducerii, nu pe seama angajaţilor.

'Dacă salariile mari ar fi plafonate la 150.000 de lire sterline (circa 180.000 de euro), sumă oricum enormă pentru standardul de viaţă al oricui şi mai mult decât suficientă şi pentru primul ministru (care câştigă mai puţin), ar rezulta o economie anuală de 20 de milioane de lire sterline', afirmă un membru al sindicatului.

BBC este finanţat de guvernul de la Londra din fonduri publice. Pentru reducerea costurilor, în ultimii ani au fost concediaţi mii de angajaţi ai acestui post, iar studiourile sale de producţie au fost mutate în mai multe puncte ale ţării.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO