BBC va lansa trei noi televiziuni la nivel internaţional

BBC, radiodifuzorul public britanic, a anunţat că va lansa trei noi televiziuni pay-TV - BBC First, BBC Earth şi BBC Brit -, care vor emite la nivel internaţional, informează Mediafax.
Economica.net - mie, 29 ian. 2014, 05:53
BBC va lansa trei noi televiziuni la nivel internaţional

Planurile privind lansarea celor trei noi televiziuni au fost anunţate de Tim Davie, directorul executiv al BBC Worldwide.

Compania BBC Worldwide plănuieşte să testeze noile televiziunile BBC First, BBC Earth şi BBC Brit pe câteva „pieţe cheie” pentru radiodifuzorul public britanic, informează broadbandtvnews.com.

BBC First, BBC Earth şi BBC Brit vor funcţiona în regim pay-TV (cu plată, n.r.) şi vor promova la nivel internaţional conţinutul produs de radiodifuzorul britanic.

BBC First va difuza conţinut premium produs de BBC şi va fi lansat în această vară, în Australia. „În mod tradiţional am avut vânzări mari de programe (în Australia) şi vom continua să facem asta, însă pe noua televiziune pay-TV vom difuza în special producţii de ficţiune, dar şi câteva evenimente de înaltă ţinută”, a spus Tim Davie.

BBC Earth este un brand lansat în 2009 pentru a comercializa şi distribui în alte ţări decât Marea Britanie conţinutul despre istorie naturală produs de radiodifuzorul public britanic. Site-ul acestui brand – BBCEarth.com – a fost relansat în 2010.

Acum, BBC vrea să lanseze propria televiziune cu denumirea BBC Earth. De asemenea, potrivit lui Tim Davie, vor exista blocuri de programe difuzate, sub denumirea „BBC Earth”, pe alte televiziuni partenere.

Totodată, BBC plănuieşte să lanseze şi o televiziune de divertisment – BBC Brit -, care va fi o versiune internaţională a canalului Dave, care emite deja în Marea Britanie şi Irlanda, fiind deţinut în parteneriat de BBC Worldwide şi Scripps Networks Interactive.

Pe de altă parte, în vara lui 2013, BBC a anunţat că va lansa cinci noi televiziuni în format High Definition (HD) până în prima parte a anului 2014. Aceste televiziuni vor fi versiuni HD ale BBC News, BBC Three, BBC Four, CBeebies şi CBBC. Noile televiziuni vor fi disponibile atât prin satelit, cât şi în grilele operatorilor de cablu.

Însă, tot anul trecut, BBC a anunţat că îşi va suspenda toate producţiile 3D pentru o perioadă nedeterminată, din cauza slabului interes al telespectatorilor pentru acest tip de programe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...