1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

BCDE, interesată de proiecte de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi CET-uri

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) este interesată să finanţeze proiecte de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă, de încălzire centralizată sau construcţia de locuinţe sociale, purtând discuţii în acest sens cu reprezentanţii Ministerul Dezvoltării.

18 iun, 2012 | Mediafax

Marcel Boloş şi Iulian Matache, secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), s-au întâlnit luni cu o delegaţie a BDCE, condusă de guvernatorul Rolf Wenzel.

"Delegaţia BDCE şi-a exprimat interesul de a iniţia negocierile pentru etapa a II-a a proiectului Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, proiect care urmează să fie implementat în perioada 2013 – 2017. Discuţiile au vizat şi (...) posibilitatea finanţării unui program de construcţie de locuinţe sociale, precum şi a reabilitării sistemelor centralizate de încălzire (CET)", se arată într-un comunicat al ministerului.

Etapa I a proiectului de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă se derulează în perioada 2007 - 2014 prin Compania Naţională de Investiţii şi are o valoare de 160 de milioane de euro.

Iniţial, proiectul includea 59 de localităţi însoţite de localităţile limitrofe mici din aglomerarea respectivă din zece judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Tulcea şi Vaslui.

Din economiile realizate până în 2011 s-a suplimentat lista cu şapte subproiecte din judeţele Covasna, Braşov, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Suceava şi a fost extinsă perioada de implementare a proiectului. Până în prezent au fost recepţionate 34 de subproiecte, iar alte 15 sunt în fază de execuţie, arată MDRT.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO