1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Extern

BCE nu poate restructura datoriile Greciei

Banca Centrală Europeană a repetat că o restructurare a datoriei Greciei pe care o deţine îi este legal imposibilă, potrivit unor declaraţiile făcute de Joerg Asmussen, membru al conducerii insituţiei.

06 oct, 2012 | ECONOMICA.net

“Nu putem nici prelungi limitele de timp (de emisie de obligaţiuni greceşti), nici reduce ratele dobânzilor. Şi una şi cealaltă s-ar întoarce la ştergerea unei părţi din datorie şi ar conduce la o finanţare directă a statului grec. BCE nu are dreptul legal” a declarat Asmussen.

Înaltul responsabil al BCE, care a făcut deja afirmaţii similare la sfârşitul lunii septembrie, a reamintit de asemenea că obţinerea următoarei tranşe din ultimul plan de salvare a Atenei, ce at trebui plătită în noiembrie, nu s-ar face “fără eforturi”.

Guvernul lui Antonis Samaras este încă în aşteptarea raportului troicii (UE, FMI şi BCE), care va avea sau nu ca rezultat această nouă tranşă de ajutor pentru Atena.

Asmussen a declarat pe de altă parte ziarului Die Welt că o restructurare pe cheltuiala BCE “nu este posibilă”, semnalând o eventuală nevoie de finanţare suplimentară pentru Grecia din partea membrilor zonei euro.
El s-a declarat de asemenea “în mod clar” pentru menţinerea Atenei în zona euro, dar a reamintit că “cheia este în mâinile statului grec”.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO