1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

BCR adaugă circa 180 de milioane de lei la averea SIF Oltenia

Activele nete ale societăţii de investiţii financiare SIF Oltenia au crescut cu peste 217 milioane de lei (+15%) luna trecută, până la 1.63 miliarde de lei. Cea mai mare contribuţie la această creştere au avut-o acţiunile cotate, dintre care cele ale BCR reprezentau 73% din valoarea totală a acţiunilor necotate din 31 decembrie 2011.

15 mar, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Numai alte patru pachete de acţiuni cotate din cele 50 aflate în portofoliul SIF Oltenia, valorau mai mult de 10 milioane de lei şi cel mai mare era cel de 3,3% din acţiunile Eximbank, de peste 36 milioane de lei.

Prin urmare numai reevaluarea pachetului BCR ar fi putut aduce peste 180 de milioane de lei la totalul activelor nete ale SIF Oltenia. Compania nu a vândut încă acţiunile BCR băncii austriece Erste.

Alte 47 de milioane delei au rezultat din creşterea acţiunilor cotate din portofoliul SIF Oltenia, potrivit raportului trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul din primele două luni ale anului, SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) trece de 10 milioane de lei, aproape dublu faţă de cât era în ianuarie.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO