BCR Asigurări de Viaţă a obţinut un profit de 18,8 milioane lei în primele 9 luni

BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat la 30 septembrie 2015 un profit de 18,8 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres. 
Economica.net - vin, 18 dec. 2015, 14:50
BCR Asigurări de Viaţă a obţinut un profit de 18,8 milioane lei în primele 9 luni

‘Această evoluţie pozitivă a fost determinată de o creştere a primelor brute subscrise de 118,4%, de la 85 milioane lei la 186 milioane lei, iar creşterea de prime brute subscrise cu frecvenţa de plată regulată a fost de 57,8%. Contul de investiţii cu asigurare, un produs de tip unit linked, a înregistrat în perioada raportată cea mai mare creştere, respectiv de peste 200%, confirmând astfel interesul consumatorilor pentru produse financiare ce includ elemente de protecţie pe termen mediu şi lung. Creştere semnificativă (aproximativ 200 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2014) a fost înregistrată şi la grupa produselor de asigurări destinate clienţilor persoane fizice cu credite (asigurare de deces, asigurare complexă pentru invaliditate, incapacitate temporară de muncă şi şomaj, asigurare pentru afecţiuni grave). În aceeaşi perioadă, costurile operaţionale au crescut cu 12,1%, procent mult inferior faţă de creşterea de prime brute subscrise’, se arată în comunicatul citat.

Stabilitatea financiară a companiei este dovedită de indicatori precum gradul de solvabilitate (372%), coeficientul de lichiditate de 6,22 şi de gradul de acoperire a rezervelor cu active admise de peste 110%.

‘BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group (VIG) continuă trendul de creştere profitabilă, contribuind semnificativ la evoluţia pozitivă a pieţei locale de asigurări de viaţă. Parteneriatul strategic cu Banca Comercială Româna a fost decisiv în recâştigarea celei de-a doua poziţii de pe piaţă, cu o cotă de 14,2%. Potenţialul de creştere rămâne unul important graţie unui context favorabil datorat condiţiilor macroeconomice, interesului pentru protecţie a unor noi segmente de clienţi şi dezvoltării unor noi canale de distribuţie. Piaţa asigurărilor de viaţă, aşa cum este şi normal, continuă să se dezvolte ca o piaţă de retail’, a declarat Sorin Mititelu, preşedinte Directorat BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrala şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...