BCR Asigurări îşi schimbă denumirea în Omniasig şi operează o majorare de capital de 47,7 mil. euro

Acţionarii BCR Asigurări au hotărât, luni, majorarea capitalului social cu 207,1 milioane de lei (47,7 milioane euro), la 250,3 milioane lei, în cadrul procesului de fuziune cu Omniasig şi preluarea denumirii şi emblemei societăţii absorbite după încheierea procesului, în aprilie.
Economica.net - lun, 05 mart. 2012, 09:11
BCR Asigurări îşi schimbă denumirea în Omniasig şi operează o majorare de capital de 47,7 mil. euro

Anterior, BCR Asigurări şi-a redus capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,2 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor înregistrate înainte de fuziune.

Grupul Vienna Insurance Group (Austria) deţine 95,94% din acţiunile BCR Asigurări, restul titlurilor fiind împărţite de Banca Comercială Română (1%) şi mai multe persoane fizice (3,06%).

Vienna Insurance Group (VIG) controlează şi Omniasig, unde deţine o participaţie de 98,56%, ceilalţi acţionari fiind Banca Comercială Română – 0,17% şi mai multe persoane fizice şi juridice – 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.

După încheierea fuziunii, VIG va controla 98,55% din capitalul Omniasig, BCR – 0,18% şi alţi acţionari (7.062 persoane fizice şi juridice) – 1,27%.

Acţionarii Omniasig au aprobat în august 2011 fuziunea preliminară cu BCR Asigurări, în calitate de societate absorbantă, şi au împuternicit Directoratul asigurătorului să întocmească proiectul de fuziune. O decizie similară a fost adoptată şi de acţionarii BCR Asigurări.

„Prin crearea unei singure entităţi juridice în urma fuziunii, (…), societatea rezultată din fuziune va deveni noul deţinător al primei poziţii în topul asigurătorilor din România conform primelor subscrise în 2010 (…)”, se arată în proiectul de fuziune.

În 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Omniasig a subscris prime de 916,1 milioane de lei şi a înregistrat o cotă de 11,03% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, rezultat care plasează compania pe poziţia a treia în piaţă.

La rândul ei, veniturile BCR Asigurări s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cotă de 6,29% din industria de profil, plasându-se pe locul şapte.

După nivelul primelor, primii doi jucători din piaţă sunt Astra şi Allianz-Ţiriac.

În 2010, piaţa asigurărilor a scăzut cu 6,4%, la 8,31 miliarde de lei.

Fuziunea celor doi asigurători români va aduce grupului austriac economii de 10 milioane de euro, cifra fiind avansată de directorul general ajunct al VIG, Peter Hagen, după anunţarea rezultatelor financiare, în august 2011.

„Prin implementarea acestei restructurări corporatiste, se va simplifica procesul decizional, se vor gestiona mai eficient fluxurile financiare necesare desfăşurării activităţii şi se vor reduce costurile administrative prin eliminarea eventualelor suprapuneri. Mai mult decât atât, creşterea puterii de negociere a societăţii cu furnizorii şi cu intermediarii va duce la eficientizarea activităţii prin economii ale costurilor fixe şi variabile”, se mai spune în proiectul de fuziune.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, iar acţiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Pe piaţa locală, VIG mai controlează şi Asirom.

În 2011, grupul austriac a subscris în România prime de 510,9 milioane de euro, în scădere cu 4,7% faţă de anul precedent, din cauza restructurării portofoliului de pe segmentul asigurărilor generale.

Te-ar mai putea interesa și
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Sindicaliştii de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) vor strânge semnături în perioada imediat următoare pentru a declanşa greva generală, dacă nu le sunt soluţionate......
Doi experți români au participat la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică din lume organizat de NATO
Doi experți români au participat la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică din lume organizat de NATO
Eviden, parte din grupul Atos, anunță astăzi că doi dintre experții săi în securitate cibernetică din România au ...
Guvernul a adoptat OUG pentru majorări salariale de 10% la unele categorii de bugetari
Guvernul a adoptat OUG pentru majorări salariale de 10% la unele categorii de bugetari
Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii ...
Tesla construieşte o uzină la Shanghai pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, prima de acest fel din afara SUA
Tesla construieşte o uzină la Shanghai pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, prima de acest fel din ...
Producătorul american de vehicule electrice Tesla a început în Shanghai construirea unei fabrici pentru a produce sisteme ...