1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

BCR: Creşterile salariale sunt posibile

Economistul şef al BCR, Lucian Anghel, consideră că o revenire a salariilor în sectorul public la nivelul din 2010 este posibilă şi consideră că un deficit bugetar urcat până la 3 la sută va depinde de modul în care performează economia.

03 mai, 2012 | Agerpres

'Cred că domnul prim-viceguvernator Florin Georgescu, desemnat ministru de Finanţe pentru noul Guvern va face toate calculele necesare, pentru că majorarea de salarii reprezintă cheltuieli care vor avea efect şi în anii următori. Va fi o sarcină foarte dificilă pentru guvern să găsească resurse financiare pe termen lung şi să convingă în negocierea cu FMI', a declarat Lucian Anghel, pentru AGERPRES.

Analiştii BCR văd pentru 2012 o depăşire uşoară a deficitului bugetar, care ar putea creşte până la 3,4 la sută din PIB, calculat pe sistem ESA (standardele europene de audit), în cazul în care salariile cresc cu 16 la sută.

'Cred că un deficit bugetar în România de 2 -3 la sută din PIB, faţă de 1,9 la sută prognozat, nu va fi sanţionat de pieţele internaţionale şi de investitori', a apreciat Anghel.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO